|

Raco tamam Afrin yolu açık

Afrin’e ilerleyen TSK ve ÖSO, Bülbül’ün ardından ikinci stratejik belde Raco’yu da dün sabah ele geçirdi. Afrin genelinin yüzde 30’dan fazlasında PKK varlığına son verildi. Cinderesi'nin alınması da an meselesi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2018 Pazar
Güncelleme: 03:55 - 4/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
PKK’nın en güvendiği kale 2 saatte yıkıldı.
PKK’nın en güvendiği kale 2 saatte yıkıldı.

Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin dün sabah saatlerinde başlattığı operasyonla PKK’lı teröristler Raco beldesinden söküldü. Güvenlik güçleri saat 06.30’da verilen harekât emrinden 2 saat sonra Raco kasaba merkezine girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte Raco’ya giren ÖSO güçlerinin başında yer alan Muhammed Ökkeş, Keltepe’de 8 şehit verilen kalleş tuzak sonrası PKK’ya büyük bir ders vermek için yemin ettiklerini ve Raco’nun 2 saati bulmayan bir operasyonla işgalci teröristlerden temizlediklerini açıkladı. Daha önce terörden arındırılan Bülbül’ün ardından Raco’nun da düşmesiyle ikinci önemli beldede hakimiyet sağlandı ve Afrin genelinin 3’te 1’inde PKK varlığı sona erdi.

6 SAAT MAYIN TEMİZLİĞİ

Raco’nun sabah 10 sularında düştüğünü belirten ÖSO’ya bağlı 9. Tümen Komutanı Yüzbaşı Muhammed Ökkeş, kasaba merkez ve çevresinin mayından arındırılmasının 6 saat sürdüğünü anlattı. Ökkeş, “Terör örgütü kendi militanlarının cesetlerini dahi mayın tuzakları için kullanıyor. Bununla da yetinmiyorlar. Doçka, BKS ve hatta TOW tipi tanksavarları saha mayınlamada tuzak amaçlı kullanıyorlar” dedi.


PKK’NIN KALESİNİ YIKTIK

Sabah ilk olarak bazı taktik manevralarla PKK’nın keskin nişancı noktalarının tespit edildiğini, sonrasında 3 ayrı noktadan şok saldırı dalgası ile teröristleri bozguna uğrattıklarını belirten muhalif komutan, ÖSO’dan 1 şehit 4 de yaralı bulunduğu bilgisini verdi. Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH) ve Özel Kuvvetler birimlerinin de destek verdiği operasyonun ‘mükemmel bir eşgüdümle başarıldığına’ dikkat çeken Ökkeş, “PKK’nın en çok güvendiği kaleyi yıktık; bundan sonra önümüz açık” diye konuştu.

  • Bir günde 168 terörist
  • Afrin genelinde önceki günkü rakamlar göz önüne alındığında son 24 saatte öldürülen terörist sayısı 168 oldu. Toplam rakam 2516'ya ulaştı.

7 nokta temizlendi

Raco dahil 7 yerleşim yerinde kontrol sağlandı. Mehmetçik ve ÖSO, Raco beldesinin ardından Hamilek, Ramadiye, Badınlı, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli'yi de teröristlerden temizledi.

63 asker yeniden cephede

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Raco beldesinin alındığı 43. gün, öldürülen terörist sayısı 2516'ya ulaştı. Böylece TSK-ÖSO günlük imha ortalamasında 58,5 rakamını buldu. 20 Ocak’ta başlayan operasyonlarda 41 Mehmetçik şehit düşerken, 199’u da yaralandı. Yaralı askerlerin 63’ü tedavileri sonrası yeniden Afrin’de cepheye döndü.


Dua molası

Türkiye’nin birçok noktasındaki birliklerden Afrin’e destek gitmeye devam ediyor. Zeytin Dalı Harekâtı’nı takviye için aralarında obüs yüklü TIR’ların da bulunduğu 40 araçlık konvoy, güvenlik önlemleri altında Kilis’e geldi. Askerler, kentin girişinde zeytin dalları ve Türk bayraklarıyla süslenen yaklaşık 150 araçlık konvoyla karşılandı. Zaman zaman askeri araçları durdurmayı başaran vatandaşlar, Mehmetçiğin ellerini sıkarak onlara dua etti.

#Afrin
#Raco
#TSK
6 yıl önce