|

Reisi Zeynebiye’de anıldı: Türkiye-İran dostluğuna vurgu yapıldı

Geçtiğimiz pazar günü helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet için İstanbul’da anma töreni düzenlendi.

Saliha Engin
04:00 - 25/05/2024 Cumartesi
Güncelleme: 05:47 - 25/05/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da düzenlenen Reisi'yi anma töreni
İstanbul'da düzenlenen Reisi'yi anma töreni

Caferilerin merkezi Zeynebiye Camii’nde düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim ve dualar edildi. Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz cuma hutbesinde Türkiyeİran dostluğuna vurgu yaptı.Özgündüz, “Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den Kıbrıs’a, Kıbrıs’tan günümüze tüm şehitlere selam olsun. Devletimizin bir günlük yas ilan etmesiyle beraber, biz de anma merasimi düzenledik” ifadelerini kullandı.


KAZA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Olayın bir kaza olduğunu söyleyen Özgündüz, “Helikopteri birileri düşürmedi. Komplo teorisi üretmeye çalışanlar var. Deliller öyle bir şeye müsait değil. Soru işaretleri var ama bizim görüşümüz kaza olduğudur. Naaşları kimin bulduğu yönündeki tartışmaları çok gereksiz buluyorum. Biz bulduysak bu İran için ayıp bir durum değil. Kardeşleri yardımına gittiği için İran bundan rahatsız olmaz. Bazı insanlar bunu onur meselesine dönüştürdü” diye konuştu.


#İran
#Zeynebiye
#İbrahim Reisi
23 gün önce