|

Robot sunucu iş başında

Dünyanın ilk İngilizce konuşan yapay zeka sunucusu, Doğu Çin’in Zhejiang Eyaleti’nde düzenlenen Dünya İnternet Konferansı’nda görücüye çıktı. Xinhua News kanalının İngilizce servisinde haberler bundan sonra insana tıpatıp benzeyen robot tarafından sunulacak.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:49 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Robot spiker Dünya İnternet Konferansı’nda görücüye çıktı
Robot spiker Dünya İnternet Konferansı’nda görücüye çıktı

Çin’in Zhejiang Eyaleti’ndeki Wuzhen’de devam eden Dünya İnternet Konferansı’nda, dünyanın ilk İngilizce konuşan yapay zeka haber sunucusu tanıtıldı. Xinhua News kanalının haber sunucusu Zhang Zhao’ya benzetilen robot spiker kendisini tanıtarak açılış konuşmasını yaptı. ‘Herkese merhaba’ sözleriyle konuşmasına başlayan robot, medya endüstrisinin uluslararası gelişmiş teknolojilerle entegrasyonu için geliştirildiğini ve yorulmadan çalışarak sisteme yazılan bilgileri ileteceğini söyledi.

‘BİLİM VE TEKNOLOJİ DEVRİMİ’

Düzenlenen internet konferansına bir tebrik mektubu gönderen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise, “Dünya, derin bir bilim ve teknoloji devrimi ve endüstriyel dönüşüm içerisinde. Dijital ekonominin gelişimini hızlandırmalı ve küresel İnternet yönetim sistemini teşvik etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Yapay zekanın güvenlik, ekonomi ve eğitim gibi alanlarda kullanımının artırılması, Çin Komünist Partisi’nin ülke yönetimine ilişkin öne çıkardığı başlıca konulardan biri.

#Robot
#Yapay Zeka
5 yıl önce