Romanya şehir hastanesi istedi

Yeni Şafak
20:5730/03/2019, Cumartesi
G: 30/03/2019, Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Romanya Başbakanı Viorica Dancile
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Romanya Başbakanı Viorica Dancile

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, onur konuğu olarak yer aldığı dörtlü Balkan zirvesinde verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Romanya Başbakanı Dancila, Oktay’dan Türk firmalarının ülkesinde şehir hastaneleri yapmasını istedi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Romanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “
onur konuğu
” olarak katıldığı “
Romanya-Bulgaristan-Sırbistan-Yunanistan Dörtlü Zirvesi
” kapsamında verimli görüşmelerde bulundu.
Oktay, Bükreş'te dün düzenlenen zirve kapsamında,
Romanya
Başbakanı Viorica Dancila,
Sırbistan
Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic,
Yunanistan
Başbakanı Aleksis Çipras ve
Bulgaristan
Başbakanı Boyko Borisov ile görüşmeler yaptı

SAĞLIK TURİZMİ GELİŞECEK

Türkiye'nin AB'ye üyeliğini destekleyen AB Dönem Başkanı Romanya'nın Başbakanı Viorica Dancila, Oktay ile görüşmesinde, geçen yıl Varna'da yapılan AB-Türkiye Zirvesi'nin bu kez Bükreş'te gerçekleştirilmesi için Türkiye'nin yanında olduğunu bildirdi. Sağlık yatırımları ve sağlık turizmi konusunda görüş alışverişinde bulunan Oktay ve Dancila, sağlık turizmi kapsamında daha fazla kişinin Romanya'dan Türkiye'ye transferi ve Türkiye'nin başarıyla uyguladığı şehir hastaneleri konseptinin Türk firmaları tarafından Romanya'da hayata geçirilmesi konularındaki ortak görüşlerini belirtti.

Balkanlar bizim için çok önemli

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, temaslarına ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen bulunduğu Dörtlü Zirve'de, taraflarla bir araya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi. Oktay, “Zirve kapsamında, AB'den beklentilerimiz, Balkanlar'daki bölgesel iş birliği konuları, enerji ve göç başlıklarının yanı sıra İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığının geldiği aşama gibi konularda muhataplarımıza görüşlerimizi aktardık.” dedi.

#Balkan diplomasisi
#Fuat Oktay
#Romanya