|

Rubin: Barzani'nin yeri İmralı

ABD'li Rubin, 'Barzani, İmralı'da Öcalan'a katılıncaya kadar terörün sona ereceğini sanmıyorum' dedi.

00:00 - 26/10/2007 Cuma
Güncelleme: 17:07 - 26/10/2007 Cuma
Yeni Şafak
Rubin: Barzani'nin yeri İmralı
Rubin: Barzani'nin yeri İmralı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın eski İran ve Irak direktörü Michael Rubin, 'Barzani, İmralı'da Öcalan'a katılıncaya kadar terörün sona ereceğini sanmıyorum' dedi.


CNN TÜRK'de Mithat Bereket'in sorularını yanıtlayan Rubin, PKK terörünün sona erdirilmesi için Kuzey Irak yönetimini adres gösterdi.


Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani'nin kendine "tehlikeli" denilebilecek derecede güvendiğini söyleyen Rubin, "Kuzey Irak'ta çok izole bir hayat yaşıyor ve etrafı ona sadece duymak istediklerini söyleyen Amerikalı danışmanlarla çevrili" ifadesini kullandı.


"Barzani'nin Kuzey Irak'ta teröristlere sağladığı korumanın sona erdirilmesi ABD'nin görevi" diyen Michael Rubin, "Bu güvenli bölge varolduğu sürece terörizm sürecek ve Türkiye büyük bir krizden sadece bir bomba veya bir saldırı uzakta olacak" diye konuştu.


Rubin, "Dürüst olmak gerekirse, ben, Kuzey Irak kaynaklı terörün Barzani İmralı'da Abdullah Öcalan'a katılıncaya veya Kuzey Irak'ı terk edinceye kadar sona ereceğini sanmıyorum" dedi.



RUBİN'DEN WİLSON'A ELEŞTİRİ

Rubin, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ı da şehit askerlerin cenazelerine katılmadığı için eleştirdi.


"Terör kurbanlarına başsağlığı dilemekten bahseden Büyükelçi Ross Wilson'ın şimdiye kadar PKK saldırılarında ölen hiçbir Türk'ün cenazesine katılmamış olması utanç verici" diyen Rubin, "Bunu yapmak çok zor değil, Alman Büyükelçisi bunu yaptı. Bence Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Türkiye'ye geldiğinde, sadece otellerde hükümet yetkilileriyle görüşmek yerine, terör kurbanları için düzenlenen anma törenlerine katılmaya da zaman ayırmalı" ifadesini kullandı.



17 yıl önce