|

Saldırganları yargılayın

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, Avrupalı liderler ve kanaat önderlerine PKK/PYD dosyası göndererek Türklere saldıranların adalet önüne çıkarılmasını istedi. Dosyada, 43 cami ve sivil toplum kuruluşu binasına saldıranların “hukuk devletine yaraşır şekilde adalet önüne çıkarılması” çağrısı yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:14 - 28/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
PKK terör örgütü sempatizanları Avrupa'da Türklere saldırıyorlar.
PKK terör örgütü sempatizanları Avrupa'da Türklere saldırıyorlar.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Avrupalı liderler ve kanaat önderlerine PKK/PYD dosyası göndererek Türklere saldıranların adalet önüne çıkarılmasını istedi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı 20 Ocak’tan itibaren PKK/PYD terör örgütünün Avrupa genelinde saldırısına uğrayan 43 sivil toplum kuruluşu binası ve camiyle ilgili Almanca, Fransızca ve İngilizce hazırlanan rapor, Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere Avrupalı siyasilere, sivil toplum temsilcilerine ve kanaat önderlerine gönderildi. Raporda, PKK/PYD’nin Avrupa toplumu ve değerleri için de tehlike olduğu vurgulandı.


EYLEMLER PKK/PYD BAĞINA KANIT

Raporda, PKK/PYD’nin Avrupa ayağını oluşturan yapıların “protesto gösterileri adı altında” terör propagandası yaptığına dikkat çekildi. Avrupa’nın, terör örgütü yandaşlarının eylemlerine ‘gösteri özgürlüğü’ adı altında izin vererek saldırılarına seyirci kaldığı vurgulandı. Avrupa’nın farklı şehirlerinde yapılan eylemlerde terör örgütü yandaşlarının elebaşı Abdullah Öcalan’ın resimlerini taşıması, saldırdıkları yerlere yazdıkları yazılar, ABD ve Avrupa ülkelerinin görmek istemediği PKK/PYD arasındaki bağı kanıtlamış oluyor.


AVRUPA İÇİN DE TEHLİKELİ

Terör yandaşlarının sadece Türk vatandaşları için tehdit oluşturmadığı vurgulanırken PKK/PYD’nin Avrupa toplumu ve değerleri için de tehlike oluşturduğu belirtildi. Raporda, Avrupa’da PKK/PYD yandaşları ile etkin mücadele edilmesi istenirken Avrupalı siyasetçilere “Faillerin, hukuk devletine yaraşır şekilde adalet önüne çıkarılması” çağrısı yapıldı.


ONLARCA SALDIRI

PKK/PYD'lilerin Türklereyönelik saldırılarından bazıları şöyle sıralandı:

* Almanya Kassel’da Sultan Alpaslan Camii’ne saldırıldı.

* Salzburg’ta Türk Başkonsolosluğu’na saldırı düzenlendi.

* Frankfurt Havalimanı’nda THY kontuarında bulunan Türklere sözlü saldırıda bulundu.

* Hannover Havalimanı’nda Türk yolculara sopalar ile saldırıldı.

* Berlin’de bir grup PKK’lı hükümet ve bakanlık sözcülerinin düzenli olarak yaptığı haftalık basın toplantısını bastı.

#PKK
#Avrupa
#Terör
6 yıl önce