|

Seventeen grubunun vokalisti tsunami anının anlattı: Hepsi öldü

Endonezya'da tsunami dalgalarının Sunda Boğazı'nı yerle bir ettiği sırada, sahildeki bir konser anından görüntüler de paylaşılmıştı. Seventeen grubunun konseri sırasında vuran tsunamide, o alanda bulunanlar arasından da hayatını kaybedenler oldu. Grubun vokalisti Riefian Fajarsyah, felaket sonrası Instagram hesabından gözyaşları içinde yaptığı açıklamada bas gitarist Bani ve menajerleri Oki’nin öldüğünü açıkladı. Eşi Dylan Sahara'nın da kayıp olduğunu belirten vokalist, ekipten 2 arkadaşlarından da haber alınamadığını anlattı.

Yeni Şafak
10:59 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:22 - 24/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Seventeen grubu konser verirken tsunami yaşandı.
Seventeen grubu konser verirken tsunami yaşandı.

Endonezya'yı vuran ve 281 kişinin ölümüne yol açan tsunaminin bir konser sırasında sahneyi ve kalabalığı sürüklediği anlara ait görüntüler paylaşılmıştı. Konseri veren grubun üyelerinden de üzücü haber geldi. Haberi bizzat grubun solisti açıkladı.

Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide yaşamını yitirenlerin sayısının 281'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 1016 olduğunu açıkladı.



Tsunaminin bir konser sırasında sahneyi ve kalabalığı sürüklediği anlara ait görüntüler paylaşılmıştı.



Sahnedekilerin ülkenin ünlü gruplarından Seventeen Band'in üyeleri olduğu ortaya çıktı.

Grubun üyelerinden Riefian 'Ifan' Fajarsyah, ekip arkadaşlarının acı haberini sosyal medyadan paylaştı.

Solist Fajarsyah, grubun basçısı M. Awal Purbani, organizatör Oki Wijaya, gitarist Herman Sikumbang ve ekip üyesi Ujang'ın hayatını kaybettiğini gözyaşları içinde anlattı.


Ekibin davulcusu ve Fajarsyah'ın eşinin de kayıp olduğunu açıklandı.

Olayda yaralı kurtulan Zack adlı ekip üyesi de "su altında sadece 'Tanrım yardım et' diye dua edebildim. Son saniyelerde nefesim tükenmişti" dedi.

Grubun kayıp üyelerini arama çalışmalarına ise devam ediliyor.



#Endonezya
#Tsunami
#Sunda Boğazı
5 yıl önce