|

Talat, Terry Davis ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis ile görüştü

Aa
00:00 - 30/09/2008 Salı
Güncelleme: 20:38 - 30/09/2008 Salı
Yeni Şafak
Talat, Terry Davis ile görüştü
Talat, Terry Davis ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Strasbourg'da, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis ile görüştü. Görüşmede, Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik iki toplum lideri arasında yapılan müzakereler ve Avrupa Konseyi'nin çözüm sürecine olası katkısı ele alındı.

Talat, bu görüşmeden önce Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Yavuz Mildon ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı İsveç'in Dışişleri Genel Sekreteri Frank Belfrage ile biraraya geldi. Talat, bu akşam, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Lluis Maria de Puig'in, onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak, yarın sabah da AKPM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacak.

AKPM Genel Kurulu, yarın Alman parlamenter Joachim Hörster tarafından hazırlanan "Kıbrıs'ta Durum" başlıklı raporu tartışarak oylayacak. Raporda, Kıbrıs'ta iki kesim lideri arasında başlayan yeni müzakere sürecine atıfta bulunularak, "çözüm için ortaya çıkan fırsatın kaçırılmaması" çağrısında bulunuluyor.

"Müzakerelerin yeniden başlamasının, şimdiden tüm Kıbrıslılar'ın yararına olacak, cesaret verici sonuçlar verdiği" ifade edilen raporda, "müzakerelerin, Ada'da yıllardır süren bölünmüşlüğü gidermek için en iyi fırsat olduğu" görüşü dile getiriliyor.

16 yıl önce