|

Tam isabet

Zeytin Dalı Harekatı’nın 12. gününde Mehmetçik ve ÖSO, Bağ Obası ile Kurni ve Eyn Batman dağlarını PKK’dan temizledi. Kilis’in karşısındaki Darmık’ta ise sığınak, cephanelik ve kampların yanısıra teröristlerin provokasyon için dağa yerleştirdiği PKK elebaşı Öcalan’a ait dev poster imha edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:22 - 1/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
PKK elebaşı Öcalan’a ait dev poster imha edildi.
PKK elebaşı Öcalan’a ait dev poster imha edildi.

Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan Mehmetçik ve ÖSO, Afrin’i PKK’lı teröristlerden temizlemeye devam ediyor. Operasyonun 12. gününde birlikler, Afrin kuzeyindeki Bülbül beldesine yoğunlaştı. Düne kadar 24 noktayı terörden arındıran güvenlik güçleri, Bülbül çevresindeki Bağ Obası ve Kurni ile Eyn Batman dağını ele geçirerek buradaki PKK’lıları imha etti. Onlarca teröristin öldürüldüğü, bir o kadarının da gözaltına alındığı bölgede muhalifler küçük çapta bir cephaneliğe de el koydu. Kurni dağlarına giren komandolarla ÖSO güçleri, Afrin kuzeyindeki en yüksek noktaya hakim oldu.


BAYRAKTAR ATEŞLEDİ

10 bin nüfuslu belde çevresindeki tepelerin en önemlisi niteliğindeki Darmık’a ise bombalar yağdı. Teröristlerin sığınak, mühimmat deposu ve eğitim kamplarının bulunduğu tepede örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın dev posteri havaya uçuruldu. Milli üretim Bayraktar silahlı insansız hava aracından (SİHA) ateşlenen mini akıllı mühimmat (MAM), Öcalan posterini tam isabetle vurdu. Böylece Kilis’in Çalkaya köyünün hemen karşısında bulunan örgüt sembolü, başarılı bir operasyonla yok edilmiş oldu. Bayraktar SİHA, bombalama görüntülerini saniye saniye kaydetti. Sözkonusu bölgedeki terör noktalarını savaş uçakları da gün boyu bombaladı.


BÜLBÜL CEPHESİ BAŞLADI

Yoğun bombardımanın ardından Bülbül beldesine operasyon başladı. Zeytin Dalı’nın ilk meskun mahal çatışmaları Afrin batısındaki Raco’da bekleniyordu. Oradaki kuşatmanın devam ettiği, fakat güvenlik güçlerinin öncelikle, Azez sınırındaki Burseya Dağı’ndan Bülbül’e giden hattı temizlemeye karar verdiği öğrenildi. Bülbül’ün PKK’lılardan arındırılmasıyla birlikte terör örgütü için Afrin kuzeyi tamamen çökecek. Bülbül’ün ardından Afrin Barajı’nın güney ucundaki Meydanki bölgesine operasyon düzenlenecek. Meydanki’nin, Afrin genelinde Cinderes’le birlikte PKK’nın en büyük cephaneliklerine sahip yer olduğu biliniyor. Bülbül beldesine yönelik operasyona 100 kişilik özel eğitimli komando birliği katılıyor. Özel birliklere ÖSO güçleri de destek veriyor.


Alkışlarla

Operasyon bölgesine tank ve zırhlı araç sevkiyatı sürüyor. Farklı birliklerden gönderilen zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), zırhlı muharebe aracı (ZMA) ve tanklardan oluşan konvoy dün Kilis’e ulaştı. Buradan da görev noktalarına intikal eden araçları sınırda bir grup vatandaş alkışlarla uğurladı. Gülbaba köyünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla “En büyük asker, bizim asker”, “Vur vur inlesin Afrin dinlesin” ve “Her Türk asker doğar” sloganları attı. Bazı vatandaşlar ise Mehmetçiğe sarıldı.

  • Etti 712
  • Genelkurmay, Zeytin Dalı Harekâtı’nda öldürülen terörist sayısının 712’ye yükseldiğini bildirdi. Operasyonun 12. gününde Afrin’in beş beldesinde 19’u köy, biri köy altı yerleşim ve 6’sı stratejik dağ veya tepe olmak üzere 26 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekâta destek veren ÖSO güçleri, yaptıkları operasyonlarda Bülbül beldesinde Şinkal, Zehran, Baliköy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa ve Bağ Obası köyleriyle Kürdo köy altı yerleşimini, Raco beldesinde Adamanlı, Ali Bekki, Bilalköy, Ömer Uşağı, Mamal Uşağı, Süleyman Halil, Sati Uşağı ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe’yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi’ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünü ele geçirmişti.


#Afrin
#TSK
#SİHA
6 yıl önce