|

Taşnaklar Afrin’de

Amerikalı ve Avrupalı ajanlar, İranlı milisler, Iraklı Peşmerge ve DEAŞ’lı teröristlerin ardından Türkiye’ye karşı savaşmak üzere Afrin’e gelen son grup Ermeni Taşnaklar oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 04:40 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Afrin’e gelen son grup Ermeni Taşnaklar oldu.
Afrin’e gelen son grup Ermeni Taşnaklar oldu.

Suriye’de Türkiye’ye karşı savaşan gruplara Ermeni Taşnaklar da eklendi. Batılı lejyonerler, Iraklı Peşmergeler, İranlı milisler ve DEAŞ’lı teröristlere son olarak Taşnak Partisi mensupları da katıldı. Amerikalı-Avrupalı ajanların yoğunlukta olduğu ve Suriye kuzeyindeki Ayn el-Arab’da kurulan ‘Enternasyonel (International) Taburu mensupları başta olmak üzere Afrin’de cirit atan ‘yabancılar’ içinde artık Ermeni teröristler de var. Hizb’ul Taşnak (Taşnak Partisi) ismiyle Suriye’de örgütlenen Ermeni Tugayı mensupları Türk askeri ve ÖSO’ya karşı PKK saflarında savaşmak üzere ilçeye geldi. PKK’ya yardım için Afrin’e gelen yabancı sayısının böylelikle 600’e yükseldiği bildiriliyor.

MEYDANKİ’DE ÜSLENDİLER

Afrin’in yabancıları arasında İran destekli El Nuceba, Ebul Fadl Abbas, Hizbullah ve Lazkiye’de üslenen Mihraç Ural’ın Mukaveme Suriye örgütü mensupları da var. Bu terör gruplarının yoğunlukla Afrin-Meydanki bölgesinde kamp kurduğu öğrenildi. Çoğunluğu Haseke-Münbiç-Halep hattından Afrin’e getirilen ithal teröristler, Meydanki bölgesine yerleştiriliyor. İsrailli, Sırp, ABD’li, Alman, İngiliz, Fransız, İspanyol, Koreli, Çinli, Kanadalı, İrlandalı, İsveçli ve daha pek çok uyruğa mensup lejyonerlere Barzani ve Talabani’ye bağlı Peşmerge güçleri de destek veriyor.


EN AZ 5 YABANCI ÖLDÜRÜLDÜ

Fırat Kalkanı Harekâtı’nda Türk askeriyle omuz omuza savaşan Muhammed Fatih Tümeni komutanlarından Ahmed Süleyman, PKK için savaşmak için bölgeye gelen militanlara ‘yabancı ve kadın esir vermeyin’ talimatı verildiğini kaydetti. Süleyman, cephe hattında 80’den fazla kadın teröristin öldürüldüğünü ve 1’i İngiliz, en az 5 yabancının da Afrin cephesinde etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi. Lazkiye’nin Keseb bölgesi ile Halep-Süleymani’den 45 civarında Taşnak Partisi üyesi Ermeni asıllı teröristin de Afrin’e taşındığına dikkat çeken ÖSO Komutanı, bu teröristlerden bazılarının Cinderes’te ‘keskin nişancı’ olarak konuşlandığını söyledi.


SAYI 600’Ü BULUYOR

Eski DEAŞ’lılarla birlikte toplam 600 lejyonerin kendileriyle savaştırılmak için bölgeye taşındığına dikkat çeken Süleyman, “Son kafile ABD gözetiminde Münbiç üzerinden gelen sözde sivillerle birlikte bölgeye giriş yaptı. Afrin’e gelen ithal teröristler arasında Ayn el-Arab’da merkez karargahı bulunan International Taburu’na bağlı 150 civarında lejyoner de var” diye konuştu.

#Afrin
#TSK
#Taşnak
#Ermenistan
6 yıl önce