|

Tek doğumda 10 bebeği olan Güney Afrikalı annenin tarihe geçtiği iddia edilmişti: Yalan çıktı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Gauteng eyaletinde, tek doğumda 10 bebek dünyaya getiren Gosiame Thamara Sithole'nin, Guinness rekorunu kırdığı açıklanmıştı. Uluslararası medyada haber olan kadının yalan söylediği, yakın zamanda hamile bile kalmadığı tespit edildi.

07:33 - 9/06/2021 Wednesday
Güncelleme: 12:16 - 28/06/2021 Monday
"Güney Afrika'da bir kadın 10 çocuk birden doğurdu" iddiası yalan çıktı.
"Güney Afrika'da bir kadın 10 çocuk birden doğurdu" iddiası yalan çıktı.
Ulusal Basın kuruluşu IOL News'in haberine göre, 37 yaşındaki Sithole, geçen ay Fas'ta 9 bebek doğuran Halimae Cisse'nin
"tek doğumda en çok sayıda bebek dünyaya getiren anne"
unvanının yeni sahibi olduğu belirtilmişti.
Haberde, 7 erkek ve 3 kız dünyaya getiren rekortmen anne ile bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olduğu söylendi.
Ayrıca Sithole çiftinin 6 yaşında ikiz kız çocuklarına sahip olduğu kaydedildi.
Rekortmen annenin, ultrason sonuçlarına göre 8 bebek beklerken, 10 bebek dünyaya getirmiş olmanın kendisi için de inanması güç bir durum olduğunu ifade etmişti.

Efako Makgatho Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dini Mawela ise yaptığı açıklamada, bunun son derece nadir rastlanabilecek bir durum olduğunu, bu tür vakaların genellikle doğurganlık tedavilerinden kaynaklandığını söyledi.

HAMİLE BİLE KALMAMIŞ

Öte yandan Güney Afrika’nın Pretoria kentinde Haziran ayının ilk haftasında tek seferde 10 bebek doğurduğunu açıklamasıyla uluslararası basının ilgi odağı olan Gosiame Thamara Sithole adlı kadının yalan söylediği ortaya çıktı.

Gauteng yerel hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Sithole’un 10 bebek doğurduğuna dair iddiasının doğruluğunun tespit edilebilmesi için bölgedeki tüm hastanelerde kapsamlı bir kontrol gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, "İldeki kamu ve özel hastanelerin hiçbirinde bu tür doğumla ilgili herhangi bir kayıt bulunmuyor. Sithole’un son zamanlarda bebek doğurmadığı ve hamile olmadığı tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

#Gosiame Thamara Sithole
#Guinness Dünya Rekorları
#Bebek
#Doğum
3 years ago