|

Tek mermi atmadan tepeyi aldılar

Mehmetçik, Afrin kuzeyindeki Raco beldesi kırsalında bulunan 900 rakımlı stratejik tepede bir destan yazdı. Geçtiğimiz günlerde PKK’nın ilçe kuzeyindeki en önemli üslenme noktası olan Darmık dağını gece vakti 2 saat içinde teröristlerden temizleyen komandolar, 13 Şubat’ta bu kez Raco’daki Ömer Uşağı köyünde başarılı bir operasyona daha imza attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:09 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Özel eğitimli askerler, 900 kod numaralı tepeye sızarak burayı ‘tek kurşun atmadan’ ele geçirdi.
Özel eğitimli askerler, 900 kod numaralı tepeye sızarak burayı ‘tek kurşun atmadan’ ele geçirdi.

Zeytin Dalı Harekâtı sürdüğü için detayları henüz açıklanmayan operasyonda çok özel bir taktik uygulayan özel eğitimli askerler, 900 kod numaralı tepeye sızarak burayı ‘tek kurşun atmadan’ ele geçirdi. 17 PKK’lının sağ olarak yakalandığı özel görevi başarıyla tamamlayan askerler, sızma yapılan gecenin sabahında tamamen temizlediği tepeyi 200 kişilik ÖSO grubuna teslim etti. Sözkonusu tepenin alınmasıyla birlikte Mehmetçik, Raco belde merkezine 1,5 kilometreye kadar yaklaşmış oldu. Bölgede çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte PKK için tahsis edilen özel bir telsiz de bulundu. 17 teröristin sağ yakalandığı 900 rakımlı tepe çevresinde gerçekleşen diğer çatışmalarda ise 90’dan fazla terörist öldürüldü. İmha edilenler arasında PKK’nın üst düzey sorumluları da bulunuyor.

  • Cinderes-Raco an meselesi
  • Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında açılan son cephe olan Atme hattından ilerleyen TSK-ÖSO birlikleri, Afrin’den İdlib’e koridor açtı. Atme-Deyr Ballut arasında iş makineleriyle yol açma faaliyeti görüntülere de yansıdı. Deyr Ballut, Muhammediyye, Dukan, Arşali ve Hamam’ı ele geçiren güvenlik güçleri, Cinderes’e ilerleyen hatta birleşti. Böylece Afrin’de PKK’nın en önemli üs bölgesi olan Cinderes, 3 koldan kuşatma altına alındı. 15 bin nüfuslu beldenin eteklerine ulaşan birlikler mayınları temizliyor. Cinderes’le Raco’ya yönelik meskûn mahal operasyonlarının an meselesi olduğu belirtiliyor.
Dört yanda operasyon

Suriye’de Afrin’i PKK’dan temizlemeyi sürdüren Mehmetçik, Doğu Anadolu ve Irak’ın kuzeyinde de teröristlere göz açtırmıyor. Diyarbakır’ın Kulp, Silvan, Hazro ve Lice ilçelerinde 71 kırsal mahalle ve 106 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edilerek operasyon başlatıldı. Valilik, PKK üst yöneticilerinin de bulunduğu bazı kırsal bölgelerde arama-tarama faaliyeti icra edileceğini ve teröristlerin kullandığı sığınak, barınak, depo, uçaksavar mevzilerinin imha edileceğini duyurdu. Savaş uçakları ise Irak’ın kuzeyindeki Sinath-Haftanin, Metina, Gara, Avaşin ve Basyan bölgelerine hava harekâtı düzenleyerek teröristlere ait 8 hedefi imha etti.


#TSK
#Afrin
#Mehmetçik
6 yıl önce