|

Trump mağdurlarına konut temin edecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın sığınmacılar dahil 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini engelleyen başkanlık kararnamesi üzerine ABD'nin önde gelen şirketlerinden Airbnb'nin CEO'su Brian Chesky'den açıklama geldi. Chesky, ABD'ye girişine izin verilmeyen herkese ücretsiz konut sağlayacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
17:19 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 18:02 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Endişeleri dile getirenler arasında Airbnb'nin kurucu ortağı ve CEO'su Brian Chesky "Mültecilerin ya da milletlerin Amerika'ya alınmaması doğru değil. Bu durumdan etkilenenlerle ayakta durmamız gerekiyor" dedi. Chesky Twitter'dan yaptığı açıklamada


Göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve Airbnb şirketinin, ABD'ye girişine izin verilmeyen herkese ücretsiz konut sağlayacağını vurguladı.





Trump'ın kararı 100'den fazla şirketi etkiledi


Google, ABD Başkanı Donald Trump'ın mülteci ve göçmenlerin ülkeye girişini sınırlandıran kararı sonrası çalışanları ABD'ye geri çağırdı. Trump'ın açıklamalarının ardından, Google yaptığı açıklama ile, söz konusu bölgelerde tatilde olan çalışanlarının acilen ABD'ye geri dönmesini istedi. ABD Başkanı'nın kararını değerlendiren Google CEO'su Sundar Pichai, “Trump'ın son hamlesi 100'den fazla teknoloji şirketini etkiledi" dedi.



Facebook da tepkili


Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Trump'ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ve mültecileri ciddi bir şekilde sınırlama kararına tepki göstererek Amerika'nın göçmenlerin bir arada olduğu çok uluslu bir ülke olduğunu ve bununla gurur duyulması gerektiğini söyledi.



Netflix Inc CEO'su Reed Hastings, "Üzücü bir hafta" dedi ve ekledi: "Amerika'nın özgürlük ve fırsat değerlerini korumak için elleirmizi bir araya getirmenin tam zamanı" dedi.



Apple, etkilenenlere yardım edecek


Amerikalı teknoloji şirketi Apple ise, çalışanlarına Trump'ın politikasından etkilenen çalışanlara yardım sözü verdi.



Los Angeles ve San Francisco havalimanlarında toplanan yüzlerce kişi, ABD Başkanı Trump'ın mülteci ve göçmenlerin ülkeye girişini sınırlandıran kararının ardından gözaltına alınların serbest bırakılması için gösteri yaptı.







#Donald Trump
#Airbnb
#Brian Chesky
7 yıl önce