|

Uçuşlara yanardağ engeli

Endonezya'daki Rinjani Yanardağı'ndan püsküren küllerin yükselmesi sonucu iki turistik adada havaalanları uçuşa kapatıldı. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Julius Barata da küllerin görüş mesafesini olumsuz etkilediğini ifade ederek Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı'nın en az yarına kadar faaliyet göstermeyeceğini kaydetti.

Yeni Şafak
10:47 - 4/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:50 - 4/11/2015 Çarşamba
AA

Endonezya'nın Lombok Adası'nda bulunan Rinjani Yanardağı'nın tekrar faaliyete geçmesi üzerine iki turistik adada havaalanları kapatıldı.



Ulusal Afet Zararlarını Azaltma Ajansı Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, yaptığı açıklamada, dün tekrar faaliyete geçen Rinjani Yanardağı'ndan püsküren küllerin 3 bin 500 metre yüksekliğe kadar ulaştığını belirterek "Bali Adası'nda bulunan Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı ile Lombok Adası'nda bulunan Mataram Selaparang Havaalanı uçuşlara kapatıldı" dedi.



Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Julius Barata da küllerin görüş mesafesini olumsuz etkilediğini ifade ederek Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı'nın en az yarına kadar faaliyet göstermeyeceğini kaydetti.



#Endonezya
#Rinjani Yanardağı
#havaalanı
8 yıl önce