|

Yemen açlık virüsü ile mücadele ediyor

Yemen, 6 yıldır süren iç savaşta dünyanın en büyük insani krizlerinden birine sahne oluyor. Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Yemen’in açlık virüsü ile mücadele ettiğini belirterek, “Ramazan ayının sonuna kadar 5 milyon TL toplamayı hedefliyoruz” dedi.

Yasemin Asan
00:00 - 18/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 07:06 - 18/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
​Sadakataşı Derneği Başkanı, ülkede süren insanlık dramını Yeni Şafak'a anlattı.
​Sadakataşı Derneği Başkanı, ülkede süren insanlık dramını Yeni Şafak'a anlattı.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, 6 yıldır süren iç savaşın insani krize dönüştüğü Yemen’de her on dakikada bir çocuğun açlıktan öldüğünü söyledi. Özdal, “Yemen için Ramazan ayının sonuna kadar 5 milyon TL toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

  • Ülkede süren insanlık dramını Yeni Şafak’a anlatan Özdal,
    “70 bin kişi, yaşanan iç savaş nedeniyle hayatını kaybetti. Kıtlığın etkilediği ülkede her 10 dakikada bir çocuk açlıktan yaşamını yitiriyor. 5 binden fazla çocuğun öldüğü, 4 milyon kişinin mülteci durumuna düştüğü ve 16 milyon kişinin içilebilir temiz suya ulaşamadığı Yemen’de 24 milyon kişi yardıma ve korunmaya muhtaç durumda yaşamını sürdürüyor”
    dedi.

YÜZDE 80’İ MUHTAÇ

Ülkedeki en büyük sorunun ekonomik olduğunu belirten Özdal,
“Dünyanın en fakir ikinci ülkesi. 30 milyon nüfuslu Yemen halkının yüzde 80’i insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor. Ülkede bozulan altyapı ve sağlık sistemleri nedeniyle difteri, kolera ve tifo gibi salgın hastalıklar yaşanıyor”
şeklinde konuştu.

‘YEMEN CAN DERDİNDE İYİLİK BİZİM ELİMİZDE’


  • Son dönemde çatışmaların hareketlenmesinden dolayı yeniden mülteci akınlarının başladığını vurgulayan Özdal, “Yemen can derdinde! İyilik bizim elimizde” sloganıyla yardım kampanyası başlattık.
    Ramazan ayının sonuna kadar 5 milyon TL toplamayı hedefliyoruz. Ülkedeki partner kuruluş ile birlikte malzemeleri temin ederek dağıtıyoruz. Dünya koronavirüs gibi bir virüs ile mücadele ediyor ama Yemen açlık virüsü ile mücadele ediyor.
    Bu daha büyük bir virüs tehlikesi. BM yardımları yeterli değil. BM, açıklama yaptığı kadar yardım yapsa belki binlerce çocuğun hayatını kurtaracak” ifadelerini kulandı.
#Yemen
#Açlık virüsü
3 yıl önce