|

Yeni nesil silahlanma yarışı

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Rusya’nın Orta ve Kısa Menzilli Füzelerin İmhası Anlaşması’nı ‘ihlal etmesi’, Rus yapımı S-500 yeni füze savunma sistemleri, Armata tankı gibi faktörlerin ve giderek büyüyen insansız hava araçlı (İHA) saldırı tehdidinin, ABD’yi karşı taraftan daha üstün silahlar üretmeye ittiğini yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:47 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Rus yapımı S-500 yeni füze savunma sistemleri
Rus yapımı S-500 yeni füze savunma sistemleri

NI’nın askeri haber sitesi Warrior Maven’e dayandırdığı haberinde, ABD’nin özellikle sınıfındaki araçlardan yüksek hareket kabiliyeti ve daha güçlü korumasıyla daha üstün olan obüsün üzerinde çalışmaya başladığı, bu silahın Rus muadillerinden daha üstün olacak yeni nesil silahların üretiminde atılan ilk adım olduğu belirtildi.

“Ruslar bizden üstün”

ABD ordusundan Tümgeneral David Bassett, “Şu anda ordumuz, hala 1980’lerde kullanılan toplara sahip. Atış mesafemiz kısıtlı ve Ruslar, büyük mesafelere atış yapabildikleri için bizden bu konuda üstün” açıklamasında bulundu. NI, ayrıca son zamanlarda Amerikan askerlerinin en kısa zamanda uzun menzilli silahlarını modernize etmeyi planladığını, Pentagon’un özellikle Güney Çin Denizi’nde Çin’e ait gemi ve uçaklara karşı topçu birlikleri konuşlandırma olasılıklarını değerlendirdiğini ifade etti.

#​ABD
#Rusya
#NATO
6 yıl önce