|

YÖK’ten Keşmir’e iş garantili burs

YÖK Türkiye’de ilk kez yabancı öğrencilere kendi ülkelerinde iş garantili öğrenim bursu verilmesi uygulamasını Pakistan ve Azad Keşmir uyruklu öğrencilerle başlattı. Türkiye’de eğitim görecek öğrencilerin bütün giderleri YÖK tarafından karşılanacak, ayrıca ortalama bin lirayı bulan burs alacaklar.

Yeni Şafak
04:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:33 - 30/10/2016 Pazar
AA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç'ın Nisan ayında yaptığı Pakistan ziyaretinde iki ülke arasında yüksek öğretimde iş birliğini içeren anlaşma çerçevesinde ilk adım atıldı. YÖK, Azad Jammu & Keşmir Üniversitesine 5'i lisans 7'si doktora olmak üzere 12 öğrenim bursu tahsis etti.



7 DOKTORA 5 LİSANS ÖĞRENCİSİ GELDİ


YÖK'ün ilk kez başlatacağı yurt dışı burs programı kapsamında, Pakistan Yükseköğretim Kurulu (HEC) tarafından onaylanan Pakistan ve Azad Keşmir uyruklu 7 doktora ve 5 lisans öğrencisi Türkiye'deki çeşitli üniversitelere yerleştirildi. Bu öğrenciler YÖK burslusu olarak Türkiye'de bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, hukuk, sınıf öğretmenliği ve işletme alanlarında yükseköğrenim görecek. YÖK bursu kapsamında Türkiye'de eğitim görecek öğrencilerin yurt, sağlık ve eğitim giderleri YÖK tarafından karşılanacak. Ayrıca YÖK bu öğrencilere ortalama bin lirayı bulan burs verecek.



ÜLKEYE GERİ DÖNME VE İSTİHDAM ŞARTLI


Türkiye'de öğrenimini bitiren Keşmirli öğrenciler, yapılan ikili anlaşmalar gereği kendi ülkelerine dönmek ve ülkelerindeki Azad Jammu & Keşmir Üniversitesinde mecburi hizmetini tamamlamak durumunda olacaklar. Türkiye'de ilk kez bu şartların koyulduğu bir yurt dışı burs programının başlatıldığını ifade eden YÖK yetkilileri, bunun burs kapsamındaki ülkelere akademik destekte bulunmak ve bu dost ülkelerin bilim hayatına katkı sağlamak amacıyla yapıldığının altını çizdi.


#Keşmir
#YÖK
7 yıl önce