|

Zeytin Dalı'na destek mitingi

Brüksel'de Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" mitingi düzenlendi. Binlerce kişi Türk bayrakları ve zeytin dalı taşıdı. Türkiye'de de birçok ilde harekata destek gösterileri tertip edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Belçika'nın başkenti Brüksel'de Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla 'Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik' mitingi düzenlendi.
​Belçika'nın başkenti Brüksel'de Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla 'Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik' mitingi düzenlendi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" mitingi düzenlendi. Schuman Meydanı yakınlarında Türk bayrakları ve zeytin dalı taşıyan binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen mitingde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

TSK SİVİLLERİ GÖZETİYOR

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarının atılıp tekbirlerin getirildiği mitingde okunan bildiride, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü gözettiği, TSK'nin operasyon esnasında sivillerin zarar görmemesi için azami gayret gösterdiği vurgulandı.

ÜLKEMİZ İÇİN BURADAYIZ

Mitinge katılan vatandaşlardan Erhan Şahin, "Parti gözetmeksizin ülkemizin içinde bulunduğu duruma destek olmak için buradayız. Dünyada 80 milyonuyla şehadete hazır başka bir millet yoktur" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE DE DESTEK GÖSTERİLERİ YAPILDI

Öte yandan; harekata yönelik Türkiye'de de çeşitli destek organizasyonları yapıldı. Kayseri, Kahramanmaraş ve Malatya'dan Hatay'a gelen konvoy, Reyhanlı'daki harekat merkezi önünde Mehmetçiğe sevgi gösterisinde bulundu. İstanbul'da oluşturulan destek konvoyu da Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçti. Düzce'de de TIR, yolcu otobüsleri ve otomobillerden oluşan konvoy, kent merkezinde turladı.

#Düzce
#Türkiye
#​Belçika
#Afrin
6 yıl önce