|

Anadolu Gençlik''ten Siyer-i Nebi yarışması

Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu ülke genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor. Bu yıl ikincisi yapılacak olan yarışmaya 500 bin lise öğrencisinin başvurması bekleniyor. Birinciye 6000 TL, ikinciye 4000 TL, üçüncüye 3000 TL ödülün verileceği yarışma kapsamında liseli 82 genç Umre''ye gönderilecek.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 6/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:50 - 6/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Anadolu Gençlik''ten Siyer-i Nebi yarışması
Anadolu Gençlik''ten Siyer-i Nebi yarışması

Anadolu Gençlik Derneği''nin Liseler Komisyonu tarafından Türkiye geneli Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor. Geçen senede düzenlediği yarışmaya liseli gençlerinin ilgisinin büyük olması bu yıl ki yarışmaya katılacak liseli öğrencinin sayısının bir hayli fazla olmasına sebep olacak. Lise çağındaki öğrencilerin kendi değerlerini öğrenmesi noktasında gerçekleştirilecek yarışma Hz. Muhammed(sav)''in Hayatını anlatan kitaptan olacak.

ELİNDEN VE DİLİNDEN EMİN OLUNAN BİR NESİL

Türkiye genelinde 7 bin 143 lisenin ve bu liselerde 6 milyon kadar öğrencinin bu yarışmaya katılması hedefleniyor. Bu öğrencilerin her birine ulaşmak, her birinin kalbine dokunmak, her birinin yüreğinde kardeşlik ve merhamet duygusundan bir pay oluşturabilmek için gayret sarf eden AGD bu ülkenin ve bu coğrafyanın geleceğini inşa etme yolunda çalışmaktadır. AGD Genel Merkez Liseler Komisyon Başkanı Muhammed Ali Aydın :'''Peygamber Efendimiz(sas)''in ahlakını yakından tanıyan bir neslin herkes elinden ve dilinden emin olabilir. Böyle bir neslin varlığı bir ülkenin insanlığa en önemli katkısı olacaktır.''' Dedi.

YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK

Siyer-i Nebi Yarışması kaybedeninin olmayacağını ifade eden Aydın: ''' Gençlerin yarışmada temel metin olan Gaye İnsan Hazreti Muhammed(sas) kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimiz(sas)''in hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bir gencin ''insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişi olduğuna'' inanması herkesin kazanmasına yol açacaktır.''' Şeklinde konuştu.

20 ARALIK 2014 CUMARTESİ

Siyer-i Nebi Yarışmasının sınav günü tüm Türkiye için 20 Aralık Cumartesi . Sınav saati 11.00. Siyer-i Nebi Yarışmasının ilki geçen yıl gerçekleştirildi. Geçen yıl 150 bin lise öğrencisi katılmış bu yıl 500 bin öğrencinin katılımı bekleniyor.

BAŞVURULAR 20 KASIM''A KADAR

Yarışmaya katılmak isteyen geçlerin ''efendimizinizinde.com'' internet sitesinden 20 Kasım''a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Gençlerimiz bu internet adresinden başvuru yaptıktan sonra şubelerimizden ya da temsilciliklerimizden Gaye İnsan Hazreti Muhammed kitabını temin edebilirler. Kitap temininden sonra da yapmaları gereken elbette okumak. Yarışma sorularımızın tamamı o kitaptan olacak. Siyer-i Nebi yarışmamızın şartları ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler efendimizinizinde.com adresine mutlaka bakmalıdırlar.

TÜM LİSE ÖĞRENCİLERİ KATILABİLİR

Sınava sadece liseli gençler katılabilecek. Açık liseli gençleri de düşünülerek, üst yaş sınırını 19 olarak belirlendi. Yarışmanın duyurusu ülke genelindeki tüm liselerde afiş ve reklamlarla yapılmakta. Sınavlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gerçekleşecek. Bunula ilgili MEB ile protokol imzalandı. Gözetmenler dernek mensuplarından oluşacak.

Sınav sorularını AGD Eğitim Komisyonu hazırlayacak. Sınav test usulü olacak. Soru kitapçıklarını bütün AGD şubelerina aynen ÖSYM''nin sistemi gibi gönderilmiş olacak. Kitapçıklar sınav günü öğrencilerin gözünün önünde açılacak şekilde gönderilecek. Optiklerin okunması, gizlilik konusunda ÖSYM''nin sistemi gibi hassasiyet gösterilecek.

82 LİSE ÖĞRENCİSİ UMRE''YE GİDECEK

Ödül noktasında ise, bütün il birincilerini, ki Kıbrıs''ı da dahil, toplam 82 tane birincisi umreye gönderilecek. Türkiye birincisine 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ödül olacak. 5''inciden 10''uncuya kadar olan gençlere tablet''ten kitap setlerine kadar hediyeler olacak.


9 yıl önce