|

Bilim dergilerimiz artık 'uluslararası'

Dünyadaki binlerce bilimsel dergiyi en üst düzeyde kriterlerle değerlendirerek okuyucularına duyuran "ISI" veritabanında artık Türkiye kaynaklı bilimsel dergiler de yer alıyor.

Aa
00:00 - 27/11/2007 Salı
Güncelleme: 23:44 - 26/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Bilim dergilerimiz artık 'uluslararası'
Bilim dergilerimiz artık 'uluslararası'

ISI veritabanına alınan toplam 12 dergiden “Türk Psikiyatri Dergisi” ile “Türk Psikoloji Dergisi Türkçe yayınlanıyor. Diğer dergilerse ağırlıkla TÜBİTAK'ın çıkardığı şu dergiler: “Turkish Journal Of Chemistry”, “Turkish Journal Of Earth Sciences”, “Turkish Journal Of Pediatrics”, “Turkish Journal Of Veterinary Animal Sciences”, “Turkish Journal Of Mathematics”, “Turkish Journal Of Medical Sciences, Turkish Journal Of Agriculture And Forestry”, “Mikrobiyoloji Bülteni”, “ADALYA 'The Annual Historical-Archaeological Journal of Suna&İnan KIRAÇ Research Institute on Mediterranean Civilizations”, “Journal Of Sports Sciences And Medicine.”

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Müdürü Prof. Dr. Cem Saraç, ISI veritabanına 12 Türkiye kaynaklı derginin alınmasının önemli olduğunu, ancak bu sayının Türkiye'nin uluslararası camiadaki bilimsel üretim performansına göre çok düşük görüldüğünü söyledi. Saraç'a göre bu sayı 25-30 dergiye kadar ulaşmak zorunda. ISI veritabanında bu sonucun alınmasında ULAKBİM'in çok çaba sarfettiğini söyleyen Saraç ULAKBİM'in, araştırmacıların ulusal literatüre hızlı, etkin ve ekonomik erişmelerini sağlamak amacıyla da ulusal veri tabanları oluşturduğunu vurguladı.

16 yıl önce