|

10 ülkeye 5 dilde gazete

Albayrak Medya, yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrenci sayısını arttırmak için Yeni Şafak Üniversite Gazetesi’ni hazırladı. Azerbaycan Türkçesi, Kazakça, Arapça, İngilizce ve Soranice olmak üzere 5 dilde hazırlanan Üniversite Gazetesi, 10 ülkede dağıtılıyor. Reklam Piri Genel Müdürü Abdullah Hanönü, “Türkiye’deki potansiyeli tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 12/04/2019 Cuma
Güncelleme: 04:09 - 12/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Yeni Şafak Üniversite Gazetesi, ilk olarak Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayarak Azerbaycan ve Kazakistan’la yoluna devam etti
Yeni Şafak Üniversite Gazetesi, ilk olarak Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayarak Azerbaycan ve Kazakistan’la yoluna devam etti

Son 5 yıldır yurt dışında birçok ülkede Türkiye’deki yatırım fırsatlarıyla ilgili yayınlar yapan Albayrak Medya Grubu, bu kez de eğitim ve turizm sektörü ile ilgili bir çalışmaya imza attı. Albayrak Medya Grubu, bu kapsamda yurt dışından Türkiye'ye gelen öğrenci sayısını arttırmak için Yeni Şafak Üniversite Gazetesi’ni hazırladı. Türkiye’deki eğitim fırsatları en ince detayına kadar, o ülkenin diliyle sınır ötesine taşındı. İlk olarak Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile başlayan çalışma Azerbaycan ve Kazakistan’la yoluna devam etti. Şimdi ise hedef Türk eğitim dünyasının sesini daha geniş bur coğrafyaya duyurmak. Azerbaycan Türkçesi, Kazakça, Arapça, İngiliz ve Soranice olmak üzere 5 ayrı dilde hazırlanan, Türk ekonomisine önemli bir katkı sağlayan projeyi Reklam Piri Genel Müdürü Abdullah Hanönü’den dinledik.


HEDEF 500 BİN

Türkiye’ye gelen öğrenci sayısını arttırmak için geçen yıl gerek yurt içinde gerekse yurt dışında faaliyet gösteren STK ve kamu kuruluşlarıyla istişare yaptıklarını belirten Reklam Piri Genel Müdürü Abdullah Hanönü, “Uluslararası öğrenciler dünya ekonomisinde 100 milyar dolarlık bir ekonomiye sahip. Yaklaşık 4.5 milyon öğrenci eğitim ABD ve İngiltere olmak üzere birçok farklı ülkeyi tercih ediyor. Türkiye'de şuan 140 bin civarında öğrenci var. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla beraber bu 140 bin öğrencinin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 500 bine çıkartılması öngörülüyor. YÖK'ün de bununla ilgili yurt dışında çalışmaları var” dedi. Albayrak Medya Grubu olarak yabancı öğrencilere Türkiye’deki potansiyeli tanıtma adına Yeni Şafak Üniversite gazetesini çıkardıklarını belirten Hanönü, “Gazeteleri o ülkelerin en etkin basın yayın organları ile birlikte milyonlara ulaştırdık” diye konuştu.

ULUSLARARASI STK’LAR İLE ÇALIŞTIK

Yeni Şafak Üniversite’nin Türkiye’deki yüksek öğretim fırsatlarını tanıtan bir araç olduğunu dile getiren Hanönü, “Dünya da eğitimle ilgili ajanslar var. Bu ajanslar öğrencilerin başvuruları sonucunda bu öğrencileri yönlendiriyor. Bu ajansların Türkiye ile kontağı var ama daha geniş ne yapabiliriz diye YÖK, Yunus Emre enstitü, Yurt dışı Türkler, Maarif Vakfı, TİKA, TRT gibi birçok kurumu ziyaret ettik. Yurt dışında temsilciliğimiz olan isimlerle görüştük ve en güçlü medya kuruluşlarıyla ortak bir işbirliğine girmek istedik. Türkiye'deki üniversiteler ve eğitim fırsatlarını tanıtan ve öğrencilere neden Türkiye'ye gelmeleri gerektiğini, Türkiye genelindeki üniversitelerin yerini, konumunu, avantajlarını anlatan bir çalışma yaptık” şeklinde konuştu.

200 BİN YABANCI ÖĞRENCİYE ULAŞTIK


Yeni medya destekli çalışma yürüttüklerini söyleyen Hanönü, “İlk etapta geçen sene çözüm ortağımız olan Katar, Dubai ve Abu-Dhabi'de körfez ülkelerinde gazete yapıp dağıtmaya başladık. Bu ay içerisinde bu kez Azerbaycan ve Kazakistan ile beraber 8 ülkeyi daha ekliyor olacağız. Bu sene hedefimiz bu 8 ülkeyle beraber 10 ülkede bu gazeteleri dağıtmak. Bununla beraber Azerbaycan'da 80 bin tirajlı Halk gazetesi ile birlikte tüm Azerbaycan da Yeni Şafak Üniversite Gazetesini dağıttık. Sonra Kazakistan'da AIKYN Gazetesi ile de şuan 200 bin kişiye ulaşmış durumdayız. Artı bir avantaj daha var burada. O da bu gazetelerin hem sosyal medya, hem de dijital tarafında da bunlar yer aldı. Zaten hedef kitle olan gençler daha çok bu platformları kullanıyor. Böylece Türkiye üniversitelerini ve eğitim fırsatlarını tanımış oldular” dedi.

Gönül elçisi olarak ülkelerine dönüyorlar


  • Bu projeyle birçok amaçlarının olduğunu belirten Hanönü, “Hedefimiz Albayrak Medya Grubu olarak Türkiye’ye öncelikle ekonomik anlamda katkı sağlamak için bir aracı olmak istiyoruz. İkinci amacımız, yıllardır Amerika, Avrupa’nın yaptığı tantım faaliyetinin benzerini oluşturmak. Bu ülkeler, bir şekilde kendi kültürlerini, empoze ediyorlar. Yabancı öğrenciler, Türkiye’ye geldiklerinde yaklaşık 40-50 bin dolar civarında bıraktıkları ekonomik bir gelir var” dedi . Hanönü, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz Türkiye’nin kültürünü, eğitimini, tarihini ve yemeğini her şeyini öğrenip memleketlerine dönüyorlar. Türkiye’de yaşayıp ülkelerine döndüklerinde yine aynı zamanda hem kaldıkları ülkenin reklamlarını yapıyorlar hem bir gönül elçisi oluyorlar. 5-10 belki 50 yıl sonra Türkiye’de okumuş isimler iki ülke arasında diyaloğu güçlendirmiş olacaklar.”
  • Ülkemiz üzerindeki olumsuz algı kırıldı
  • Yurt dışında FETÖ etkisinin hala devam ettiğini belirten Hanönü, “Özellikle Azerbaycan ve Kazakistan’da yaptığımız çalışmalarda şunu gördük. 17-25 Aralık operasyonu, Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkeden kaçan paralel yapılanmanın isimleri Avrupa’da, Kazakistan’da, Türki Cumhuriyetlerde ve Afrika’da bir şekilde hala faaliyetlerini sürdürüyor. Ve onlar Türkiye ile ilgili olumsuz düşünceler yayıyorlar. Biz bu çalışmayla aslına bakarsanız onların Türkiye’nin aleyhine çalışmalarını da tersine çevirmeye çalışıyor ve başarıyoruz. Kazakistan ABD’den sonra FETÖ’nün en güçlü olduğu yer olarak bilinir. Kazakistan’ın tamamında Türkiye’deki üniversitelerle ilgili pozitif bir çalışma yapmış olduk. Algıyı değiştirdik” dedi.
  • Birçok kuruluş bizi motive etti
  • Gazeteye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye sizin ikinci vatanınızdır’ başlıklı selamlama konuşmasıyla destek verdiğini belirten Hanönü, “Gazeteleri çıkardıktan sonra gerekli yetkili isimlere de gönderdik. Dışişlerinden YÖK’e Turizm Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız çalışmaları ulaştırdık. En son Ekonomi Bakanımız Berat Albayrak’a yaptığımız projeden bahsettik. Gerçekten çok etkilendi ve bize devam konusunda moral verdi. Bu projede gerek özel sektördeki üniversiteleri gerekse kamu üniversitelerine yer verdik. Aynı zamanda STK’lar da bize çok ciddi destek oldular” bilgisini verdi.
#​Albayrak Medya
#Yeni Şafak Üniversite Gazetesi
#Abdullah Hanönü
5 yıl önce