|

10 yıllık katkı 1,1 milyar lira

Turkcell Global Bilgi’nin Erzurum’daki çağrı merkezi, kente 10 yılda 1,1 milyar lira kazandırdı. 35 milyon müşterili Turkcell, çağrı merkezleriyle 50’ye yakın ilde, 38 bin kişiye iş sağlıyor. Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, genç nüfusun ve işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde istihdamı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:55 - 19/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Son yıllarda özellikle Turkcell'in girişimleriyle Anadolu'nun çeşitli illerinde kurulan çağrı merkezleri genç nüfusun işsizlik sorununa çare oluyor. 35 milyon müşterisi olan Turkcell, Erzurum ile başlatıp diğer illerde açtığı 50'ye yakın çağrı merkezinde, 38 binin üzerinde kişiyi istihdam ediyor.



DOĞU'NUN İLK GÖZ AĞRISI


Turkcell Global Bilgi'nin Erzurum'da kurduğu doğunun ilk çağrı merkezi ile 6 bin kişi iş sahibi olurken, kent ekonomisi de 1,1 milyar lira kazandı. 10'uncu yaşına giren Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi'nin 29 kişiyle hizmete başladığını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bugün bu sayının bin 224'e ulaştığını söyledi.



BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI


Kaan Terzioğlu, Doğu Anadolu'ya yatırım yaparken genç nüfusun ve işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde istihdam sağlama hedefiyle yola çıktıklarını belirtti. Terzioğlu, “İstihdamın yanı sıra bunun hayat seviyesine de doğrudan etkisi olacağını biliyorduk. Bu nedenle Anadolu'da bu yatırımı yaparak sektöre öncülük etmek ve bu hedeflerimizi gerçekleştirmek bizim için çok önemliydi" diye konuştu.



3,6 MİLYAR LİRALIK EKONOMİ


Erzurum Çağrı Merkezi kurulana kadar Ankara'nın doğusunda hiçbir çağrı merkezi olmadığının altını çizen Terzioğlu, “Turkcell'den sonra bugün Anadolu'da 50'ye yakın ilde çağrı merkezi açıldı" dedi. Çağrı merkezleri sektörünün Türkiye ekonomisinde 3,6 milyar liralık bir alan oluşturduğunu dile getiren Terzioğlu, Türkiye'deki çağrı merkezlerinin bugün 83 binin üzerinde kişiye iş sağladığını kaydetti.



12 bin kişi çalışıyor


Turkcell Global Bilgi, Türkiye'de 20, Ukrayna'da 4 olmak üzere toplam 24 lokasyonda, 750'si yurtdışında olmak üzere 12 bin kişiye istihdam sağlıyor. Günde ortalama 550 bin çağrı karşılayan Turkcell Global Bilgi, Türkiye'de 70 milyon, Ukrayna ve Rusya'da ise 10 milyondan fazla kişiye birçok kanaldan hizmet sunuyor. Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu da, 10'uncu yılını kutlayan Turkcell Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek, burada gelen bir çağrıyı cevapladı.



Fiber internet varsa iş de var


Turkcell Global Bilgi bünyesinde 210 müşteri temsilcisinin evden çalıştığını, bunu fiber optik altyapının mümkün kıldığını aktaran Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiber internet altyapısı evden çalışma modelinin gelişmesi için çok önemli. Çünkü evden çalışırken kesintisiz ve hızlı bağlantı ile kaliteli hizmet sağlayabilmek için fiber internet alt yapı şart. Yani bir anlamda fiber internet demek, istihdam demek."



Yeni serüvene 4,5G ile hazır


Turkcell olarak yeni bir serüvene başlayacaklarını ve bu yolda çalıştıklarını ifade eden Kaan Terzioğlu, şöyle dedi: “Önümüzdeki dönemde bizi, hem ses anlamında, hem mobil ve sabit internet anlamında, aynı zamanda 4,5G'nin 1 Nisan'da hayatımıza girmesiyle TV yayıncılığının mobil platforma taşınmasıyla TV alanında göreceksiniz."



Nitelikli eleman üniversiteden


Turkcell Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi sonrası artan nitelikli eleman ihtiyacına yönelik Atatürk Üniversitesi'nde Çağrı Merkezi Yönetimi Meslek Yüksek Okulu kuruldu. Özel sektör - üniversite işbirliğiyle 2011'de açılan okul sayesinde, sektöre 500'ü aşkın eleman kazandırıldı.




#Turkcell
#Erzurum Çağrı Merkezi
#Global
#Global Bilgi
8 yıl önce