|

2 dev holding tek çatı altında birleşiyor

Yazıcılar Holding , Özilhan Sınai Yatırım (ÖSYAŞ) ve Anadolu Endüstri Holding'nin (AEH), Yazıcılar Holding bünyesinde birleştirilmesi anlaşması Cumartesi günü imzalanırken, şirket birleşme sonucu Anadolu Grubu'nun halka açık şirketlerinin hisselerinde çağrı yükümlülüğü doğması beklenmediğini açıkladı.

Yeni Şafak
12:47 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:49 - 31/07/2017 Pazartesi
Reuters
Yazıcılar Holding, AEH ve ÖSYAŞ'ın birleşme anlaşması imzalandı.
Yazıcılar Holding, AEH ve ÖSYAŞ'ın birleşme anlaşması imzalandı.

Yazıcılar Holding ile AEH ve ÖSYAŞ'ın hissedar konumunda olduğu şirketler arasında Migros, Anadolu Efes , Anadolu Isuzu, Adel Kalemcilik ve Coca Cola İçecek de yer alıyor.

  • Yazıcılar Holding tarafından Pazar günü KAP'a yapılan açıklamaya göre üç şirketin payları Yazıcılar Holding altında birleştirilirken, Yazıcılar Holding'in adı da Anadolu Endüstri Holding olarak değiştirilecek.

Birleşme başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu'na Ağustos sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Yeni Anadolu Endüstri Holding; Yazıcılar Holding, AEH ve ÖSYAŞ'ın aktifindeki Anadolu Grubu şirketlerinin paylarına sahip olacak.

  1. Yazıcılar Holding şirketlerde zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğü doğmasının beklenmediğini ancak nihai kararın SPK tarafından alınacağı belirtildi.

Analistler, planlanan birleşmenin Yazıcılar Holding hisselerindeki iskontoyu azaltacak olması nedeniyle olumlu olduğunu ifade ediyor.

Açıklamaya göre Özilhan ailesi ile Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışma yarı yarıya ortak olacağı AG Sınai Yatırım ve Yönetim adıyla ayrı bir şirket kuracak.

Kurulan bu şirket ise yeni Anadolu Endüstri Holding'de yönetim kurulunun yarısını göstereceği adaylar arasından seçtirme imtiyazı bulunan B grubu hisselere sahip olacak.

#Holding
#İş dünyası
7 yıl önce