|

200 bin yaşlı araç yenilendi

Ticari araçların yenilenmesi için yapılan ÖTV indirimi başarılı oldu. ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, sağlanan teşviklerle 200 binin üzerinde düşük modeldeki ticari aracın trafikten çekildiğini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:13 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Hükümetin 20 yaş üstü ticari araçlara yönelik sağladığı ÖTV teşviği önemli bir dönüşüm sağladı. Türkiye'de 20 yaşın üzerindeki araç sayısının yaklaşık 3,5 milyon adet olduğunu söyleyen Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce, bunların 2,7 milyonunun otomobil olduğunu ifade etti.



CAN GÜVENLİĞİNE TEHDİT


Eski araçların trafikte sıkıntıya neden olduğunu vurgulayan Erce, “Trafikte can ve mal güvenliğini tehdit ediyorlar. Karbondioksit ve zararlı egzoz emisyon değerleri yeni teknolojilere kıyasla daha fazla. Yüksek yakıt sarfiyatının yanı sıra yüksek tamir, bakım giderleri nedeniyle ülke ekonomisine olumsuz yük getirmektedir. Ülkemizde yaşlı araç parkımızı gençleştirmeye ve yenileştirmeye hizmet edecek politikaları vakit kaybetmeden hayata geçirmek gerekiyor” dedi.



Ticari araçlar için verilen teşviğin çok başarılı olduğunu vurgulayan Erce, şöyle konuştu: “200 binin üzerinde yaşlanmış ticari vasıta trafikten çekildi. Taksilerle ilgili benzer bir teşvik veriliyor. Bence sıra yaşlı otomobillere geldi.”


#Ticari araçlar
#ÖTV
#Hayri Erce
7 yıl önce