|

3. Havalimanı'na 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı

Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyan ve bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleşecek olan 3. Havalimanı'nın tabelası takıldı. Merak edilen isim için tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.

Yeni Şafak
09:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 09:09 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
3. Havalimanına 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı
3. Havalimanına 'İstanbul Havalimanı' tabelası takıldı

3. Havalimanı'nın açılışı için geri sayım başladı. İsminin ne olacağı merak konusu olan havalimanı girşine takılan tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.

Havalimanı'nın adı İstanbul oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan yeni havalimanının isminin "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

Saygıdeğer bakanlar ve milletvekilleri sizleri selamlıyorum. Bugün burada sizlerle iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. İstanbul Havalimanımızın açılışını kıymetli dostlarımızla yapıyoruz. Yeni havalimanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü de kutlu olsun. Öncelikle bu güzel günümüzü bizimle paylaşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Kosova Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı, Makedonya Cumhurbaşkanı, Sırbistan Cumhurbaşkanı, Moldova Cumhurbaşkanı, Bosna Hersek Başbakanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Meclis Başkanı ve diğer ülkelerden gelen bakanlara çok çok teşekkür ediyorum.

Endonezya'daki düşen uçakta ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, Endonezya halkının başı sağolsun. İstanbul bizim sadece şehrimiz değil, ülkemizin en değerli markasıdır.



#İstanbul Havalimanı
#3. Havalimanı
#İstanbul yeni havalimanının adı
#3. havalimanının adı
5 yıl önce