|

5 adımda terfide başarı

AMarka Yönetimi ve İnsan Kaynakları Danışmanı Ayşen Laçinel, yeni terfi edenlerin başarıya ulaşması için 5 maddede yol haritasını açıkladı. Yeni terfi sürecinde ilk 3 ayın çok önemli olduğuna işaret eden Ayşen Laçinel, “Bir üst pozisyona terfi etmek bir sonuç değildir, aslında yeni bir başlangıçtır. Bu yeni dönemde, ilk 3 ay kritiktir. Terfide, ayakta kalmak ve daha güçlü yol almak lazımdır” dedi.

Yeni Şafak
11:27 - 30/06/2015 Tuesday
Güncelleme: 08:29 - 30/06/2015 Tuesday
Yeni Şafak

1-Terfi ettiğiniz pozisyonla ilgili ihtiyaç duyduğunuz eğitimleri ve koçlukları almaya başlayın. Kendinizi geliştirin, yetiştirin, dönüştürün.



2-Bir önceki unvanınız ve sorumluluklarınız neydi, hatırlayın. Ardından, terfi ettiğiniz unvanınız ve sorumluluklarınız nelerdir, öğrenin. İşlerinizi listeleyin, performans hedeflerini de, hem kendiniz hem ekibiniz için tanımlayın ve paylaşın.



3-Organizasyon şemasını inceleyin ve yerinizi görün. Üst yöneticiniz ile sorumluluklarınız ve hedeflerinizin üzerinden geçin ve teyit alın.



4-Planlı olun. İşlerinizi ve yapılacaklar listesini, acil ve öncelikli olanlara göre belirleyin. Rutin süreçte, yalın raporlama sistemini kurun.



5-Nezaket, diplomasi ile dürüstlük ve sonuç odaklı çalışkanlık, pozitif yaklaşım, en önemli meziyetleriniz olsun.





#Terfi
#Atama
#Başarı
#Ayşen Laçinel
9 years ago