|

Göreve hazır

Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) da ekleniyor. Bayraktar Akıncı, bugün törenle TSK’ya teslim edilecek.

Haber Merkezi
00:50 - 29/08/2021 Pazar
Güncelleme: 01:01 - 29/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
AKINCI TİHA
AKINCI TİHA

Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) da ekleniyor. Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı, bugün düzenlenecek törenle güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak.

İnsansız hava araçlarını yurt içinde ve dışında etkin şekilde kullanan güvenlik güçleri, Akıncı ile yeni operasyonel kabiliyetler kazanacak. Bayraktar Akıncı, yüksek faydalı yük kapasitesiyle envanterdeki Bayraktar TB2 ve Anka’dan daha etkin ateş gücü ve daha gelişmiş ekipmanla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göklerdeki güç çarpanı olacak.


3 PROTOTİP ÜRETİLDİ

Bayraktar Akıncı’yı geliştirme sürecinde 3 prototip üretildi. Akıncı ilk uçuşunu 6 Aralık 2019’da gerçekleştirdi. Prototip araçların ardından ilk uçakların seri üretimine başlandı. Akıncı, geliştirilme sürecinde önemli başarılara imza attı. Milli olarak geliştirilen bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifaya çıkan Bayraktar Akıncı, Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı. Gökyüzünde 38 bin 39 feet (11 bin 594 metre) yüksekliğe çıkan Bayraktar Akıncı, 25 saat 46 dakika havada kaldı. Bayraktar Akıncı, test ve eğitim uçuşlarında 1000’den fazla sorti yaptı.

IRAK DA ALIYOR

Bayraktar TB2 satın alacağını açıklayan ülkelere Irak de eklendi. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na katılan Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun, Türk savunma sanayii şirketinin üst düzey yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti. Fuarın ardından Iraklı televizyon kanalı El Şarkiye’ye konuşan Sadun, Bayraktar TB2 konusunda “uzlaşıya vardıklarını”, toplamda 12 adet T-129 ATAK helikopteri almaya “niyetli olduklarını” ve 6 adet elektronik harp sistemi “satın alma teklifi” olduğunu söyledi.




#TİHA
#Bayraktar Akıncı
#Taarruzi İnsansız Hava Arac
#TSK
3 yıl önce