|

Aktif Bank'tan iddialara ilişkin açıklama

ABD'de görülen davada ileri sürülen iddiaların hedefindeki bankalardan Halkbank'tan sonra Aktif Bank'tan da bir açıklama geldi. Bankadan yapılan açıklamada uluslararası yaptırımların ihlal edilmediğine vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
17:29 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:40 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Aktif Bank
Aktif Bank

ABD'de görülen siyasi amaçlı davada ileri sürülen iddialarla ilgili Halkbank'ın açıklamasının ardından bir açıklamada Aktif Bank'tan geldi. Bankadan yapılan açıklamada, iddiaların mesnetsiz olduğuna vurgu yapılırken, bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlemin de gerçekleştirilmediği belirtildi.

Bankadan yapılan açıklama şöyle;

"ABD’de görülmekte olan bir davada, Bankamızın adı zikredilmiş ve buradan hareketle çeşitli mecralarda Bankamız aleyhinde mesnetsiz iddialar ileri sürüldüğü görülmüştür.

Bankamız tarafından bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlem gerçekleştirilmemiştir. 2011 yılının ilk yarısında ABD Hazinesi OFAC (Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi) yetkilileri ile ticari riskler konusunda istişarede bulunulması akabinde Bankamızın işlemleri şeffaflık ilkesinin bir gereği olarak Uluslararası bir Bağımsız Denetim Kuruluşu’na özel olarak denetlettirilerek, sonuçları OFAC dahil tüm ilgililer ile paylaşılmıştır. Dolayısıyla, Bankamız geçmişte ve bugün gerek ulusal gerekse de uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde çalıştığından, dava neticesinde tarafımıza yöneltilebilecek herhangi bir negatif sonuç olmayacaktır."

#aktif bank
#dava
#abd
6 yıl önce