|

Anadolu Farm'ın şube müdürü tutuklandı

İnternet üzerinden faaliyet yürüten ve üyelerinden para topladığı iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri merkezli Anadolu Farm firmasının şube müdürü tutuklandı.

Yeni Şafak
15:40 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:41 - 28/03/2018 Çarşamba
AA
​Anadolu Farm'ın şube müdürü İsa Karademir tutuklandı.
​Anadolu Farm'ın şube müdürü İsa Karademir tutuklandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, internet üzerinden faaliyet yürüten Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Otomotiv Turizm Gıda Lokantacılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (Anadolu Farm) Şube Müdürü İsa Karademir'i gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Anadolu Farm'ın kurucusu adıyla gazetecilere açıklamada bulunan Karademir'in yönetim kurulu başkanından aldığı vekaletle firma işlerini yürüttüğü, çalışanlar ve müşteriler tarafından firma sahibi olarak bilindiği, yurt dışına çıkma hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Yaklaşık 8 ay önce kurulduğu belirtilen firma hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da inceleme başlatmış, firmanın banka hesaplarına bloke konulmuştu. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 6 firma yöneticisi ve çalışanı tutuklanmıştı.

Firmadan, banka hesaplarına bloke konulduğu için üyelerine ödeme yapılamadığı açıklanmıştı.


"KAÇMIYORUZ"

Karademir, bir hafta önce operasyonlar başladığında "Biz buradayız, bir yere kaçmıyoruz" diye medya mensuplarına açıklama yapmıştı.


#İsa Karademir
#Anadolu Farm
#Çiftlik Bank
6 yıl önce
default-profile-img