|

Antalya'da Çiftlik Bank baskını

Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerince Çiftlik Bank'ın ortağı olduğu tespit edilen şirketin iki deposuna baskın düzenlendi. Baskında birçok dijital materyal belgeler ile depodaki 7 araca el konuldu. Ayrıca çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş bal, sucuk, zeytin, kavurma gibi gıda maddeler ele geçirildi.

Yeni Şafak
15:55 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 17:05 - 30/03/2018 Cuma
IHA
Çiftlik Bank
Çiftlik Bank

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çiftlik Bank'ın ortağı olduğu şirketin Antalya Muratpaşa ve Kepez'deki iki deposuna baskın düzenledi.

EL KONULDU

Baskında birçok dijital materyal ve belgelere el konuldu.
Ayrıca çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş bal, sucuk, zeytin, kavurma gibi gıda maddeler ele
geçirildi.

ÇOK SAYIDA BELGE VE DİJİTAL MATERYAL

Çanakkale Dora Gıda İçecek İnşaat Petrol Tarım ve Hayvancılık Tic. Ltd. Şti.'nin Muratpaşa'daki deposuna Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda girildi. Depoda şirketler adına düzenlenmiş çok sayıda irsaliyelere, harddisk ve telefonlara el konuldu. Ayrıca depoda bulunan çok sayıda Çiftlik Bank ibareli ve bir kısmı bozulmuş, bir kısmının tarihi geçmiş çok sayıda bal, sucuk, zeytin, kavurma ve peynir gibi gıdalara el konuldu.



Aynı şirketin Kepez'de bulunan diğer deposunda da arama yapıldı. Depoda yapılan aramada, deponun soğutuculu odalarının bulunduğu ve odalarda çok sayıda Çiftlik Bank ibareli ve çeşitli markalarda gıda malzemelerinin yer aldığı belirlendi. El konulan gıda malzemeleri depo sahibine yedi emin olarak teslim edildi.

7 ARACA EL KONULDU

Ayrıca depo içerisinde 7 adet farklı markalara ait birçoğu soğutuculu araçların Çanakkale Dora Gıda'ya ait olduğunun tespiti üzerine el konuldu. Araçlar yedi emin otoparka çekildi.Bilindiği gibi, Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın binlerce yatırımcıyı dolandırdıktan sonra 24 Ocak 2018 günü yurtdışına kaçtığı tespit edilmişti. Aydın'ın Uruguay'a kaçtığı, burada kendisine villa ve Ferrari marka araç aldığı saptanmıştı. Çiftlik Bank'ın 200 bine yakın kişiyi mağdur ettiği, yatırımcılardan yaklaşık 2 milyar lira topladığı da ayyuka çıkmıştı.





#Antalya
#Kepez
#Çiftlik Bank
#Mehmet Aydın
6 yıl önce