|

Bakan Koca'dan güzel haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Kalp pili ve stent dahil olmak üzere sorun yaşanmasını asla istemediğimiz malzemelerle ilgili ihaleye çıkacağız" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
11:03 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:04 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koca "Kalp pili ve stent dahil olmak üzere sorun yaşanmasını asla istemediğimiz malzemelerle ilgili ihaleye çıkacağız" dedi.

"2 KANSER İLACINI YÜZDE 71 İNDİRİMLE ALDIK"

Son 10 ayda ameliyat sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8, yatan hasta sayısında yüzde 12 artış olduğunu bildiren Koca, "Çok önemsediğimiz iki kanser ilacını toplu alımla var olan fiyatından yüzde 71 indirimle aldık. Yıllık toplam 427,6 milyon TL tasarruf yapıldı" ifadelerini kullandı.


"ÇALIŞANLAR MEMNUN EDİLMEDEN HASTA MEMNUNİYETİ SAĞLANAMAZ"

Sağlık Bakanı Koca, "Hasta memnuniyeti sonuç odaklı bir hizmetin, sağlık çalışanları memnun edilmeden yapılabilirliği mümkün olamaz" diye konuştu.

Bakanı Koca, "Bu düzenlemelerin, sadece emeklilikle ilgili söyleyeyim mesela, hekim ve uzman hekim ve pratisyenlere yönelik değil, diğer sağlık çalışanlarına da benzer şekilde yapılması gerektiği gündem oldu. Bugün için böyle bir sözü vermek mümkün değil. Ama bunun gündemimizde olacağı, önümüzdeki dönemler bunu gündemimizde tutacağımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.


#Sağlık Bakanı
#Fahrettin Koca
5 yıl önce