|

Bankalar BDDK takibinde

Son haftalarda kredilerin yapılandırılması konusunda bankaların ayak dirediği ve zoruluk çıkardığı yönündeki haberler üzerine BDDK inceleme başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ve geri çağrılmasına ilişkin, “Banka banka tespit yapıyoruz. Suistimal eden bankalarla ilgili gerekli yaptırımlar, gerekli düzenlemeler, ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.



FAİZ KONUSUNA DİKKAT


Akben, uygulamalarının, talimatlarının aksine hareket eden bankalara gerekli cezaları kestiklerini bildirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki iş adamları için Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) devreye sokulduğu iddiası ve buna yönelik Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin “Bankaların kredi veren organlarının sorumluluklarıyla ilgili rahatlatma 1-2 gün içinde görünebilir” açıklamasına ilişkin Akben, kredilerin yeniden yapılandırılması ile geri çağrılması konularında birtakım olumsuzlukların zuhur etmemesi için bankalara uyarılarda bulunduklarını anımsattı. Güneydoğu'daki terör mağduru iş adamları, turizm, denizcilik ve enerji gibi zorda olan sektörlere yönelik kredilerin yeniden yapılandırılması için düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Akben, “Bankalarımız da bu çerçevede hareket ediyorlar. Bankalarla kredi alan kuruluşlar arasında belki faiz konusunda olumsuzluklar oluşuyor ama o konular üzerinde çalışıyoruz” dedi.



UYARILARI DİKKATE ALIN


Mehmet Ali Akben, hangi bankaların bunu suistimal ettiği konusunda ciddi çalışmaları olduğunu vurgulayarak, “Banka banka tespit yapıyoruz. Suistimal eden bankalarla ilgili gerekli yaptırımlar, gerekli düzenlemeler, ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. Yapılandırma konusunda bir rahatlama sağlansın diye bu düzenlemeleri yaptıklarına dikkati çeken Akben, bunlar daha zora sokulsun, üzerine yük binsin diye yapmadıklarının altını çizdi. Akben, bankaların bu uyarı ve düzenlemeleri dikkate alarak hareket etmelerini beklediklerini dile getirdi.


#Mehmet Ali Akben
#BDDK
7 yıl önce