|

Bankalarla toplantı iddiasına peş peşe yalanlama

BDDK'nın bankalarla bugün acil bir toplantı yapacağına yönelik haberlere yönelik peş peşe yalanlama geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamalarda toplantı haberinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilirken, bu tarz haberlere de itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu.

Yeni Şafak
11:24 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:54 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankalarla bugün acil bir toplantı yapacağına yönelik haberlere yalanlama geldi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankalarla bugün acil bir toplantı yapacağına yönelik haberlere yalanlama geldi.

Bloomberg'e dayandırılarak bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankalarla toplantı yapacağına yönelik haberlere ilk yalanlama BDDK'dan geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada, kurumun bankalarla herhangi bir toplantısı bulunmadığı belirtilirken, bu nevi asılsız haber yapanlar hakkında da ilgili mevzuat çerçevesinde yasal yollara başvurulacağı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuzun bankalarla herhangi bir toplantısı bulunmamaktadır. Bu nevi asılsız haber yapanlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde yasal yollara başvurulacaktır. Bu tür haberlere itibar edilmemesi kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bir yalanlama da TBB'den

BDDK'nın açıklamasının ardından bir yalanlama da Türkiye Bankalar Birliği'nden geldi.

Yapılan yazılı açıklamada;
Birliğin ve birliğin üyelerinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bugün bir toplantı yapacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
#bankalarla toplantı iddiaları
#BDDK
#Türkiye Bankacılar Birliği
#TBB
#Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu
6 yıl önce