|

Benzine indirim motorine zam geliyor

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve koronavirüs nedeniyle küresel petrol talebinde yaşanan azalmanın iç piyasadaki akaryakıt ürünlerine yansıması devam ediyor. Son gelişmeler üzerine benzin fiyatlarında indirim beklentisi oluşurken motorin de ise zam bekleniyor. Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 8 kuruşluk indirim, motorinin litre fiyatında ise 6 kuruşluk artış bekleniyor. Sektör uzmanları fiyat noktasında denge arayışında olan motorinede önümüzdeki günlerde indirim gelebileceğinin sinyalini veriyor.

Kenan Biter
10:25 - 30/03/2020 Pazartesi
Güncelleme: 09:19 - 31/03/2020 Salı
Yeni Şafak
Petroldeki gelişmelerle benzin fiyatlarında bu gece yarısı indirim motorin de ise artış bekleniyor.
Petroldeki gelişmelerle benzin fiyatlarında bu gece yarısı indirim motorin de ise artış bekleniyor.

OPEC toplantısından üretim kısıtlması çıkmaması üzerine 3 haftadır düşüş trendinde olan Brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz haftayı 24 dolar seviyesinde tamamladı.

Koronavirüsün dünyanın dört bir yanında artan etkilerinin, günlük küresel petrol talebini 15 ila 20 milyon varil azaltacağı beklentisi, petrol fiyatlarının düşmesine neden oluyor.

  • Ayrıca, Suudi Arabistan-Rusya çekişmesinin, küresel piyasalara daha fazla petrol arzı sunuyor olması da petrol fiyatlarını aşağı yönlü etkiliyor.

BENZİNE 6'NCI İNDİRİM

Yaşanan gelişmelerin iç piyasadaki akaryakıt fiyatlarına yansıması ise devam ediyor. Petrol fiyatlarındaki gerileme ile 5 büyük indirim alan benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 8 kuruşluk indirim bekleniyor.

MOTORİNDE FİYAT ARTIŞI

Benzindeki indirim beklentisinin yanı sıra sektör uzmanları motorin için ise fiyat artışı bekliyor.

Fiyat noktasında denge arayışı devam eden motorinde 6 kuruşluk zam beklenirken, uzmanlar sürecin böyle devam etmesi halinde motorine de önümüzdeki günlerde indirim geleceğini öngörüyor.

İNDİRİM VE ZAM SONRASI 3 İLDE FİYATLAR

İndirim ve fiyat artışlarının bu gece pompaya yansıması ile birlikte 3 büyük ildeki rakamlar şu şekil olacak.

8 kuruşluk indirim sonrası,
İstanbul'da ortalama 5 lira 16 kuruş olan benzinin fiyatı 5 lira 8 kuruşa, İzmir'de 5 lira 32 kuruştan 5 lira 24 kuruşa, Ankara'da ise 5 lira 31 kuruştan 5 lira 23 kuruşa inecek.
6 kuruşluk artış artış sonrası,
İstanbul'da ortalama 5 lira 33 kuruş olan motorinin fiyatı 5 lira 39 kuruşa, İzmir'de 5 lira 41 kuruştan 5 lira 47 kuruşa, Ankara'da ise 5 lira 38 kuruştan 5 lira 45 kuruşa çıkacak.
#Petrol fiyatları
#Benzin
#Motorin
#Benzin indirim
#Motorin zam
#Petrol
#Kenan Biter
4 yıl önce