|

Bursa kumaşı görücüye çıktı

Türkiye’nin ünlü kumaşları dünya pazarlarında görücüye çıkıyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından başlatılan imaj kampanyası ünlü modacılarla başlatıldı. Bitmiş ürün ihracatına dikkat çeken UTİB Başkan Pınar Taşdelen Engin, bu alanda ihracatın artmasıyla daha fazla katma değer oluşacağını ifade etti.

Mesude Demirhan
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:06 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
‘Multimedia Show’ gösterimi sonrasında UTİB Başkanı Engin, günün anısına Bursalı tasarımcı Atıl Kutoğlu’na hediye takdim etti.
‘Multimedia Show’ gösterimi sonrasında UTİB Başkanı Engin, günün anısına Bursalı tasarımcı Atıl Kutoğlu’na hediye takdim etti.

Türk tekstilinin dünya çapında tanıtımı için Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından başlatılan imaj kampanyası kapsamında, dokuma tekniği, malzeme özellikleri ve desen zenginliklerine sahip Bursa’nın kumaşları görücüye çıktı.

UTİB öncülüğünde güçlerini birleştiren Bursalı tasarımcılar Atıl Kutoğlu, Selma Çilek ve Dice Kayek markasının yaratıcıları Ayşe-Ece Ege’nin Bursa kumaşlarından oluşan tasarımları, Türkiye’de bu alanda ilk kez gerçekleştirilen Multimedia Show ile sergilendi. Turkish Fashion Fabrics markası için özel olarak yapılan Multimedia Show, Bursa’nın kumaşlarını tüm dünyada tanıtmak için kullanılacak. Program öncesi biraraya geldiğimiz UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin ile ihracattan, yeni dönem hedeflerine kadar birçok konuyu konuştuk.

KİLOGRAMI 9,8 DOLAR

Engin, Türkiye ihracatında kilogram başı değerin yaklaşık 1,3 dolarken bu rakamın tekstilde 4,5 dolar civarında olduğunu söyledi. Engin, Tekstil ve konfeksiyonda 160’dan fazla ülkeye yılda 2 milyar dolarlık ihracat yapan Bursa’nın, tekstil ihracatında kilogram değeri 9,8 dolara, konfeksiyonda ise 20 dolara ulaştığını bildirdi. Engin, "Çok daha fazlası ve bunun için Ar-Ge proje pazarları, tasarım yarışmalarına devam ediyoruz. Hammadde ihracatımızın artmasındansa bitmiş ürün ihracatımızın artması ekonomimiz için daha önemli bu sayede daha fazla katma değer oluşturmuş oluruz" dedi.

'TEKSTİL DE AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜYÜZ'

Engin, zamanında makinalara yaptıkları yatırımların meyvelerini topladıklarını belirterek, günümüzde spor kıyafetlerin çok moda ve hafif, esnek, su geçirmez özelliklere sahip teknik tekstil kumaşlardan üretilen ürünleri üretebilecek alt yapıya sahip olduklarını söyledi. Engin, şu bilgileri verdi: "Şu anda ihracatta ilk üçte Almanya, İngiltere ve Amerika olarak devam ediyor. Fas’ta bu ülkeler arasında yer alıyor. Tekstil ülkemizin en önemli sektörlerinin başında geliyor. Hem istihdam kaynağı olarak, hem de katma değerli ürün yapıyoruz. Tekstil'de Avrupa’nın en büyüğüyüz."

  • Günün anısına hediye takdimi
  • UTİB tarafından, Ticaret Bakanlığı ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destekleriyle düzenlenen Turkish Fashion Fabrics etkinliğinde gerçekleştirilen ‘Multimedia Show’ gösterimi sonrasında UTİB Başkanı Engin, günün anısına Bursalı tasarımcı Atıl Kutoğlu’na hediye takdim etti.
#Bursa
#Kumaş
#Tekstil
#Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği
5 yıl önce