|

Cari açıktaki düşüş ağustosta belirginleşir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, cari işlemler dengesindeki iyileşmenin ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:13 - 29/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye Bankalar Birliği'nde (TBB) sunum yapan Başçı, 'küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası' kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulamaya başlandığını belirtti. Başçı, “Bu çerçevede, para politikası enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergilemektedir” dedi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye Bankalar Birliği'nde yaptığı sunumda, “Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceği ve yıl boyunca devam edeceği öngörülmektedir” açıklamasında bulundu.



TEDBİRLER BAŞLADI


Avrupa Birliği ekonomilerindeki talep artışının desteğiyle net ihracatın büyümeye katkısının yılın ikinci yarısında artacağını ifade eden Başçı, “Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceği ve yıl boyunca devam edeceği öngörülmektedir” dedi. Döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasında sıkı duruşu koruduklarını belirten Başçı, “Döviz likiditesinde dengeleyici bir duruş sergilemektedir” dedi.


#Türkiye Bankalar Birliği
#Avrupa Birliği
#Döviz
9 yıl önce