|

CarrefourSA esnafla büyüyecek: Yıl sonu hedefi 1000 bayii

2 yıldır sürdürdüğü esnafla birlikte gelişim modelini sürdüren Carrefoursa 100. Bayisini İzmir’de açtı. Organize perakendeciliğe yeni dinamizm getirdiklerini belirten CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, yıl sonunda 200 bayiye ulaşacaklarını söyledi.

Orhan Orhun Ünal
00:00 - 24/06/2022 الجمعة
Güncelleme: 18:41 - 23/06/2022 الخميس
Yeni Şafak
Carrefoursa 100. Bayisini İzmir’de açtı.
Carrefoursa 100. Bayisini İzmir’de açtı.

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, organize perakende sistemine önemli bir yenilik getirdiği bayilik sisteminde hızla ilerliyor. 100’üncü bayisini İzmir Alsancak'ta açan şirket, küçük esnafı destekleyen bu model sayesinde 3 yıl içinde bin bayiye ulaşmayı hedefliyor. İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya gelen CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, 2 yıldır sürdürdükleri sistem hakkında açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ KUŞAK SICAK BAKIYOR

  • Birçok bölgede güçlü esnaf bulunduğunu, bakkal ya da küçük marketlerin de artık ikinci nesil yönetime geçmeye hazırlandığını aktaran Batum, "Bu kuşak; katma değerli hizmet, dijital teknolojiler ve müşteri deneyiminde farklılaşma konularına daha hakim. İşte bu ikinci nesil de radarımızda. Bu sistemde esnaf ve girişimciler, hem Carrefour Grubu'nun hem de Sabancı markasının gücünü arkasında hissediyor" dedi.

3 SENEDE BİNE ULAŞACAK

Bayilik yapılanmasıyla 23 şehirde faaliyet gösterdiklerini CarrefourSA olarak ise 40 ilde olduklarını kaydeden Batum, "Türkiye'nin birçok farklı şehrinden bayilik kapsamında talep alıyoruz. Yıl sonuna kadar 200’ün üzerinde bayiye ulaşmayı planlıyoruz. Yakın dönem hedefimiz ise oldukça net; 3 yıl sonunda bin bayiye ulaşmayı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

YATIRIMIN GERİ DÖNÜŞÜ 2 YIL

  • Bulut Batum, bayilik sisteminin girişimci ve esnaf için karlılığına işaret ederek, “Yapılacak yatırım, bayiliğin konsepti ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebiliyor. Metrekare başına yaklaşık 2 bin 500-3 bin TL civarında bir yatırım rakamı öngörebiliriz. Yatırımın geri dönüş süresi ise 2 yılda tamamlanabiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

200 milyon TL yatırım

Batum, 2022 ve sonrasında CarrefourSA’nın kendi marketleri ve bayilik sistemiyle eş zamanlı bir büyüme planı bulunduğunu, bunun için sadece bu yıl 200 milyon TL civarında yatırım yaptıklarını bildirdi. Batum, “100 bayimizin 20’si kadın girişimci. Çalışanlarının yüzde 40’ını kadınların oluşturduğu şirketimiz, girişimcilik ekosisteminde de aynı felsefeyle yola devam ediyor” ifadelerini kullandı.

#CarrefourSA
#Sabancı Holding
#İzmir
#Alsancak
#Bulut Batum
٪d سنوات قبل