|

‘Devlet de millet de kazanacak’

Kentsel dönüşümün başlatıldığı ilk ilçelerden biri olan Esenler, Meclis’e sevkedilen “İmar Barışı” düzenlemesinden memnun. Bu adımın vatandaşa büyük katkı vereceğini belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Hem devletimiz hem de milletimiz kazanacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:31 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Esenler, Meclis’e sevkedilen “İmar Barışı” düzenlemesinden memnun.
Esenler, Meclis’e sevkedilen “İmar Barışı” düzenlemesinden memnun.

Yoğun göç dalgasıyla kurulan şehirlerde ortaya çıkan çarpık kentleşmenin önlenmesi ve kayıt altına alınmayan konutların mağduriyetlerinin giderilmesi için planlanan “imar barışı”na yerel yöneticilerden destek var. 31 Aralık 2017’den önce yapılmış tüm yapıları kapsayacak düzenlemeyi Yeni Şafak’a değerlendiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul’un yüzde 70 oranında kentsel dönüşüme tabi olacak ilçeleri arasında bulunan Esenler ’de 98 bin 160 konutun 34 bininin yenilendiğini 44 binin ise yıkıldığını söyledi. Göksu, “İmar barışı ile hem devletimiz hem de sorunları çözüme kavuşacak milletimiz kazanacak” diye konuştu.

VATANDAŞ MAL VARLIĞINI DEĞERLENDİRECEK

İmar barışının vatandaşa büyük bir katkı sunacağına dikkat çeken Göksu, İstanbul’un birçok ilçesinde ruhsat işlemi görmemiş binalar ya da kat sıkıntısı çeken konutların olduğunu söyledi. Göksu, “Vatandaşın beş katlı evi var. Ruhsat işlemi göremediği için herhangi bir bankadan işlem yapamıyor evini satamıyor. Bu barışla birlikte yapılar bir kimliğe kavuşacak. Vatandaş sahip olduğu mal varlığını değerlendirebilmesine imkân sağlayacak. İnsanların kendi mülkiyetlerini ekonomiye daha konforlu bir şekilde dönüştürmesine fırsat verecek” şeklinde konuştu.


KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANIR

İnşa edilen yapılarla birlikte çarpık kentleşmenin önüne geçileceğini söyleyen Göksu, “Mevzuata şimdilik çok hâkim değiliz. Kamu arazilerinde mülkiyetle ilgili sorun yaşayanların çözüme kavuşmasını sağlayacak bir tasarı. Aynı zamanda kimliğe kavuşan mülkiyetlerden alınan gelirle devlet hazinesine atkı sağlanacak. Bu katkı ile kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Bu mevzuat yasalaştıktan sonra özellikle İstanbul gibi hızla göç alarak kurulmuş şehirlerdeki mimarlığa ilişkin yaşadığımız sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum” dedi.

#Kentsel Dönüşüm
#Tevfik Göksu
6 yıl önce