|

Dijitalleşme yeni üretim alanları getirdi

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. İş Ahlakı Zirvesi’nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, üretimin kalkınmadaki önemine değindi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bakan Işık, değerler eğitimiyle yetiştirilmiş insan gücünün önemine işaret etti.
Bakan Işık, değerler eğitimiyle yetiştirilmiş insan gücünün önemine işaret etti.

Işık, dijitalleşmeyle birlikte üretim alanlarının da değiştiğini anlatarak, yeni dönemde bu alanda en vazgeçilmez unsurun nitelikli insan olduğunu dile getirdi. Bakan Işık, değerler eğitimiyle yetiştirilmiş insan gücünün önemine işaret ederek, “Bu çağ öyle bir çağ ki eğer ahlaki, etik ve insani değerler olmazsa dünyanın hızlı bir yok oluşa gitmemesi mümkün değil” dedi.

ROBOTLAR GELİYOR

Dünyada rutin işlerin robotlar tarafından yapıldığı bir dönemde bulunulduğunu hatırlatan Işık, “Yani birçok niteliksiz elemanın yaptığı işi artık robotlar yapıyor. Bu süreç önümüzdeki dönemde daha da artacak. Hatta bundan dolayı işsizliğin artacağı endişesi var” diye konuştu.

İŞ AHLAKI ADALETİ GEREKTİRİR

İGİAD Başkanı Ayhan Karahan, “Üretimde iş ahlakı doğayı yok eden değil doğaya yaklaşandır” diyerek üretimde olması gereken iş ahlakını şöyle sıraladı: “Yaptığı işin arakasında durabilmeli. İnsanlığın gelişmesine katkıda bulunmalı. İşsizliği ortadan kaldırıp, her hanede aş pişmesini sağlayarak, üretimin hak ve meşru içinde kalarak paydaşlara adeletli dağıtımına özen göstermeli. Üreticilerin emeklerini tekelleşmeyle yok etmeyerek marka bağımlı robotlar haline dönüştürmemeli”

Dernek Başkanı Ayhan Karahan, konuşmasının ardından Fikri Işık'a hediye takdim etti.

#Dijitalleşme
#Üretim
6 yıl önce