|

Dolarda düşüş var

Dolarda gözlenen küresel değer kaybı ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu havaya paralel dolar/TL'de başlayan gevşeme eğilimi bugün de devam ederken, piyasaların gözü ABD yetkilileriyle olan temaslarda. Peki dolar kaç lira? İşte 16 Şubat güncel dolar kuru fiyatları.

Yeni Şafak
08:53 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 08:57 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dolar düşüşünü sürdürüyor.
Dolar düşüşünü sürdürüyor.

Dolar fiyatlamasında ABD ile ilişkilerin seyri piyasalarda yakından izlenirken, dolarda küresel değer kaybı TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel değerlenmesini sağlıyor.

Bir bankacı, "Enflasyon yüksek de gelse doların zayıf görünümünü değiştirmesi kolay değil. ABD bütçesi, diğer ekonomilerin de büyüyor olması ve küresel olarak faizlerin yükselmesi gibi unsurlar dolarda değerlenmeyi engelliyor. Bu da gelişmekte olan piyasalara olumlu yansıyor" dedi.

ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3 seviyesine yükselmesine ve hisse senedi piyasalarındaki yükselişe rağmen analistler dolardaki negatif seyri açıklamakta zorlanıyor. Bazı analistler ABD'de hükümetin harcamalarını artıracak olması ve geniş vergi indirimlerinin yapılacağı bir ortamda ikiz açık verilebileceği endişelerinin dolardaki kaybın nedenleri arasında gösteriyor.

ABD'de dün enflasyonun Ocak'ta beklentilerin üzerinde gelmesi Fed'in bu yıl dört faiz artırımı yapabileceği beklentilerini güçlendirmiş ve dolar yükselmişti. Ancak hareket hızlı bir şekilde terse döndü ve dolar endeksi üç haftanın en kötü günlük performansını kaydetti.

DOLAR KAÇ LİRA?

Dolar / TL dün 3.80 TL'nin altına inmiş ve günü 3.7675 ile kapanış yapmıştı. Düşüş bugün de devam ediyor ve 0.09 puanlık kayıpla dolar kuru sabah 07:30 sularında 3.7612 TL'den işlem görüyor.

Euro / TL ise 4.72 üzerine çıkarak rekor kırdığı günün ertesinde aynı saatlerde 4.7185 TL ile hafif yükselerek güne başladı.

#Dolar
#TL
#Dolar kuru
#16 Şubat
6 yıl önce