|

En hızlı Türkiye'de büyüyecek

Avrupa'nın önde gelen elektronik perakende zincirlerinden Media Markt’ın Türkiye iştiraki, grubun diğer şirketlerine kıyasla 5 yıl içinde Avrupa’daki en hızlı büyümeyi planlıyor. Elektronik perakende sektörünün 2016'da yüzde 12 büyüme beklentisine karşın Media Markt Türkiye, bu yıl yüzde 20'lik gelişme hedefiyle çalışacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2016 Cuma
Güncelleme: 23:29 - 28/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Avrupa'nın önde gelen elektronik perakende zincirlerinden Media Markt'ın iştiraki Media Markt Türkiye'nin, grubun diğer şirketlerine kıyasla önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa'da en hızlı büyüme göstermesi bekleniyor. Yeni dönemde büyüme ve müşteri odaklı bir stratejiyle hareket edeceklerini söyleyen Media Markt Türkiye'nin yeni İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, Türkiye'deki sektörlerinde 2016 yılında yüzde 12'lik bir büyüme beklenmesine karşın, Media Markt'ın sektörün üzerinde, yüzde 20 oranında büyüme hedeflediğini belirtti. Gökyıldırım, Türkiye'nin kendi sektörlerinde Avrupa'da en hızlı büyüyen ülkelerin başında geldiğini söyledi.



2015'TE SEKTÖRÜN İKİ KATI BÜYÜDÜ


Yenal Gökyıldırım, yeni görevinde ilk kez basınla bir araya geldi. Daha önce Philips Elektronik'de üst düzey yönetici, LC Waikiki'de de Genel Müdürlük görevi yürüten Gökyıldırım, düzenlenen toplantıda İcra Kurulu Başkanlık görevini üstlendiği Media Markt Türkiye'nin 2015 yılı gerçekleşmeleri ile 2016 yılı hedeflerini anlattı. Media Markt Türkiye'nin 2015'te organize elektronik perakende kanalının iki katı büyüdüğünü ifade eden Gökyıldırım, şirketin bir önceki yıla kıyasla sepet büyüklüğünde yaklaşık % 30'luk bir artış yakaladığını ve son 3 ayda da yüzde 17 ciro artışı kaydettiğini belirtti. Gökyıldırım; “% 50'ye yakın büyüme yakaladığımız e-ticaret kanalımızla, Media-Saturn Holding içinde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduk” dedi.



BU YIL 6 MAĞAZA DAHA AÇIYOR


Türkiye'de emin adımlarla büyüdüklerinin altını çizen Gökyıldırım, 2016'da 5'i şehir mağazası olmak üzere toplam 6 yeni mağaza daha açacaklarını söyledi. Bu yıl müşteri memnuniyetine odaklanarak mağazalar ve online alışveriş sitesinin yanı sıra mobil, tablet ve çağrı merkezini de içeren çoklu kanal hizmeti anlayışıyla rakiplerinden farklılıklaşacaklarını belirten Gökyıldırım, rekabetçi fiyat ile personel ve satış sonrası hizmetlerdeki yatırımlara ağırlık vererek, tüketicilerin en çok tercih ettiği elektronik perakende firması olacaklarını söyledi.





Gold'a 'hayır' demedi


Media Markt Türkiye'nin İcra Kurulu Başkanı Gökyıldırım, fırsatların oluşması halinde satınalma şeklinde büyümenin de gündemlerinde olduğunu ifade etti. Gökyıldırım'ın bu ifadesi, basın mensuplarınca yakın zamanda iflas erteleme için mahkemeye başvuran ve kayyum atanan Gold Teknoloji Marketleri'nin satın alınabileceği şeklinde yorumlandı. Yenal Gökyıldırım ise, gazetecilerin bu sorularına olumsuz bir cevap vermeyerek söz konusu iddiaları güçlendirdi.



Diyarbakır mağazası terörden etkilendi


Diyarbakır'daki terör nedeniyle şehirdeki mağazalarının durumundan bahseden Gökyıldırım, terörün bu mağazalarını olumsuz etkilendiğini söyledi. Kur artışlarının ürün fiyatlarına yansımasına da değinen Gökyıldırım, perakendede toptan ve büyük alımların yapıldığına dikkat çekerek, bu nedenle ani kur yükselişlerinin sektördeki ürünlere yansımasının zamana yayılarak yapıldığını vurguladı.



Türkiye'de:


F19 şehirde, 42 mağaza


F177 bin metrekare


toplam perakende alanı


FMağazaları ayda 4 milyon kişi ortalama 42 dakika ziyaret ediyor.


Fİnternet sitesini ayda 5 milyon kişi ortalama 2.45 dakika ziyaret ediyor.



15 ülkede:


*Aylık ziyaretçi sayısı 60 milyon


*Sepet başına ürün adedi 1.7


*Ciro büyümesi yüzde 46


#Media Markt
#elektronik perakende
#Yenal Gökyıldırım
8 yıl önce