|

EPDK'dan doğalgaz kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğalgaz dağıtım şirketlerinin perakende satış tarifelerine ilişkin ikinci uygulama dönemi, 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2021 tarihlerini kapsayacak şekilde 5 yıl olarak belirlendi.

Yeni Şafak
09:51 - 30/06/2017 Cuma
Güncelleme: 09:52 - 30/06/2017 Cuma
AA
EPDK'nin doğalgaz dağıtım şirketlerinin ikinci tarife dönemine ilişkin Kurul kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
EPDK'nin doğalgaz dağıtım şirketlerinin ikinci tarife dönemine ilişkin Kurul kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin perakende satış tarifelerine ilişkin ikinci uygulama dönemi, 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2021 tarihlerini kapsayacak şekilde 5 yıl olarak belirlendi.

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin uygulayacakları sistem kullanım bedellerinin hesaplanmasında, ikinci tarife uygulama dönemi için itfa süresinin 22 yıl olması kararlaştırıldı.

Ayrıca EPDK tarafından doğalgaz dağıtım şirketlerinin uygulayacakları sistem kullanım bedellerinin hesaplanmasında ikinci tarife uygulama dönemi için vergi öncesi reel makul getiri oranının yüzde 12,85, vergi öncesi düzeltilmiş reel makul getiri oranının da yüzde 12,074 olmasına karar verildi.

Tarife hesaplamalarına esas öngörülen şebeke yatırım tutarındaki eksiklik ya da fazlalık tespitinde ise dağıtım şirketinin fiili yatırım tutarının dikkate alınacağı kararlaştırıldı.

Öte yandan EPDK'nin doğalgaz boru hatlarının tarife hesaplamalarına esas yatırım maliyeti hesaplanmasına ilişkin Kurul kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, çelik hat ve polietilen hat yatırımlarının maliyet analizi, sektör verilerinden hareketle hesaplanan kabul sınırları ile dağıtım şirketi tarafından sunulan verilerin karşılaştırılması yoluyla yapılacak.

#Resmi Gazete
#Tarife
#Doğalgaz
7 yıl önce