|

Fiberde işbirliği sinyali

Türk Telekom’dan 2019’da fiber altyapıda diğer operatörlerle işbirliği sinyali geldi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Maliyetleri en aza indirmek amacıyla 2019’da operatörler arası iş birlikleri kaçınılmaz olarak artacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:50 - 29/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Paul Doany
Paul Doany

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany diğer mobil operatörlerin de sıklıkla dile getirdiği ve maliyetleri en aza indirmek için istedikleri fiber altyapının ortak kullanımına göz kırptı. Doany, “Bu maliyetleri en aza indirmek ve mükerrer yatırımların önüne geçmek amacıyla 2019’da operatörler arası işbirlikleri de kaçınılmaz olarak artacak” dedi. Doany, 2019'a ilişkin yaptığı değerlendirmede 5G’ye yönelik yatırımların geleceğini ifade etti.

REKORLAR YILI OLDU

Rekor artışlarla dolu son derece başarılı bir faaliyet yılı geçirdiklerini bildiren Doany, "Değişen ortama uyum sağlamak üzere attığımız erken adımlar sayesinde 2018'in ilk 9 ayında son 11 yılın rekor abone büyümesine ve son 10 yılın da rekor gelir artış oranına imza attık. Toplam abone sayımızı 44,7 milyona yükselterek kapsama alanı ve abone sayısı ile sektördeki lider konumumuzu güçlendirdik. Yine 2018'in ilk dokuz ayında 15 milyar liranın üzerinde gelir sağlayarak yıllık yüzde 12,7'lik artışla son 10 yılın en yüksek gelir artış oranını elde ettik" şeklinde konuştu.

2,6 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Şirket bünyesinde yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Paul Doany, Türk Telekom olarak 2018 yılında da ülke çapında teknolojik dönüşüme yatırımları sürdüklerini bildirdi. Yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yatırım harcamalarını yüzde 76 artırarak 2,6 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini anımsatan Doany, "2005'ten bu yana Türkiye'nin dijital dönüşümüne 33,2 milyar lira yatırım yaptık. Türk Hazinesi'ne 85,8 milyar lira katkıda bulunduk" ifadelerini kullandı.

ALTYAPININ ÇOĞUNLUĞUNA SAHİBİZ

Doany, Türkiye'deki, sabit altyapının büyük çoğunluğuna sahip olduklarını hatırlattı. Doany, bu sorumluluk bilinciyle, Türkiye'deki mevcut altyapıyı genişletmek ve Türkiye'nin dijital dönüşümünü tamamlayarak tüm ülke için sağlam ve kalıcı yararlar yaratabilmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Doany, Endüstri 4.0, 5G'ye geçiş ve nesnelerin interneti ile birlikte artık sadece insanların değil cihazların da sürekli ve aktif iletişim kurmaya başladığı bir çağa adım atıldığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Dolayısıyla önümüzdeki dönemde ülke ekonomilerini doğrudan etkileyecek ve şirketler arası rekabeti belirleyecek temel unsur iletişimdeki hız ve veri taşıma kapasitesi olacak. Hükümetimizin 5G'ye geçiş hedefi doğrultusunda bu alandaki çalışmalar daha da hızlanacak. Sektör adına 2019, yeni 5G teknolojileri geliştirmek, test etmek ve bir yandan da gerekli altyapıyı tesis etmekle geçecek. Tüm bunlar çok ciddi yatırım maliyetlerini de beraberinde getiriyor."

  • 5G İÇİN SAĞLAM ALTYAPI
  • Doany, sabit tarafta fiberleşme yatırımları ile birlikte, bir yandan da mobilde 5G’ye hazır altyapıyı sağlama hedefinde olduklarını bildirdi. Doany, 5’nci nesil yeni iletişim teknolojileri başta olmak üzere Türkiye’ye değer katacak yerli ve milli teknoloji ve dijital ürünlere yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi.

#Türk Telekom
#Paul Doany
#5G
#Fiber
5 yıl önce