|

Gecikme lüksümüz yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji ihtiyacının giderilmesi adına atacağı adımlarda bir günlük gecikme lüksünün dahi olmadığını söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 21:31 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu toplantısında konuşan Berat Albayrak, milletvekillerinden ve nükleer karşıtı eylemler yapan aktivistlerden Türkiye'nin enerji ihtiyacı için atılan adımlara destek istedi. Komisyon görüşmelerine katılmak için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Katar programına gitmediğini söyleyen Albayrak, ele alınan kanun teklifinin Türkiye'nin enerjideki ihtiyacının giderilmesi için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yasal altyapısının düzenlendiğini söyledi.



ERMENİSTAN'DAKİ METSAMOR'U ELEŞTİRİN


Salı gecesi yaşanan bölgesel elektrik kesintisini de hatırlatan Albayrak, bölgesel arz talep dengesinin önemine vurgu yaparken,


Karadeniz'deki kesintinin İstanbul'u etkilediğini, bölgelerde arz talep konusunda ciddi çalışma içinde olduklarını söyledi. Konuşmasında nükleer santral ile ilgili protesto yapan Greenpeace'lere seslenen Albayrak, “Enerjinizi Ermenistan'daki Metsamor santralinde harcayın” dedi. Türkiye'nin yerli kömürden üretim kapasitesini ciddi anlamda artırmak hedefinde olduklarını söyleyen Albayrak, dünyanın kömürden enerji üretiminden kaçtığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.



#Berat Albayrak
#Davutoğlu
#Enerji
8 yıl önce