|

Genç gazeteciler işbaşında

Albayrak Grubu’nun Yeni Şafak öncülüğünde 2013 yılından itibaren İŞKUR’la birlikte hayata geçirdiği Genç Gazeteciler İşbaşı’nda Eğitim Programları’nın üçüncüsü, yüzlerce başvuru arasından seçilen 25 genç gazeteci ve televizyoncu adayına yönelik oryantasyon eğitimiyle başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:26 - 6/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Albayrak Grubu'nun 2013 yılından itibaren İŞKUR'la birlikte uygulamaya geçirdiği Genç Gazeteciler İşbaşı'nda Eğitim Programları'nın üçüncüsü başladı. Albayrak Plaza Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programında 6 ay boyunca staj görecek adaylara ilk dersi Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül verdi.



BİLGİ NEREDEYSE ONU BULACAKSINIZ


İbrahim Karagül, genç gazeteci adaylarına “Sizden gerçekten iddialı insanlar olmanızı istiyoruz. Omurgalı, karakterli, sağlam insanlar olacaksınız. Zihinlerinizi, yeteneklerinizi zorlayacaksınız, çok okuyacaksınız. Okumadan birşey üretemezsiniz. Siz şu an okuma aşamasındasınız. Ne bulursanız okumanız lazım. Bilginin ilgi alanı olmaz, nerede bilgi olursa alacaksınız. Sağlam, nitelikli arkadaşların aramızda bulunmasını istiyoruz. 6 ay boyunca bu fırsatı çok iyi değerlendirin" ifadelerini kullandı.


İşbaşında Eğitim Programı Koordinatörü Yeni Şafak Haber Müdürü Recep Yeter de genç gazeteci adaylarına gazetecilik mesleğini yapmaya devam ettikleri sürece öğrenmeyi bırakmamalarını tavsiye etti. Yeter, “Ben gazeteci oldum dediğiniz gün bu mesleği bırakın, çünkü bu mesleğin kapısından bilmiyorum diyerek girilir, bu meslek 'bilmiyorum, öğrenmeliyim' diyerek sürdürülür. Gazeteciliği bir yaşam biçimi haline getirmek istiyorsanız size bilginin kapılarını açan tevazuyu asla terketmeyin" uyarısında bulundu.



6 AY EĞİTİM ALACAKLAR


Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, genç gazeteci adaylarına sosyal medyanın dikkatli kullanımına ilişkin tavsiyelerde bulundu. TV NET Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu'nun televizyon haberciliği konusunda deneyimlerini anlattığı program Albayrak Holding tanıtımının ardından sona erdi.







En başarılı program


Albayrak Holding İnsan Kaynakları Grup Müdürü Hüseyin Yavuztürk de 2013 yılından itibaren bu yıl üçüncüsü uygulanan İşbaşı'nda Eğitim Programı kapsamında bugüne kadar 75 gazeteci adayının yetiştirildiğini hatırlattı. Yavuztürk, grup olarak işbaşında eğitimi en başarılı şekilde uygulayan medya grubu olduklarını kaydetti. 6 ay boyunca teorik ve pratik eğitim alacak olan kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük ödeme ve sigorta desteği sağlanıyor.


#İbrahim Karagül
#genç gazeteci adayları
#Ersin Çelik
#sosyal medya
#tvnet
#Albayrak Holding
8 yıl önce