|

Hastalıklara karşı organik çözüm

Son zamanlarda artan hastalıklar, organik ürünlere rağbeti arttırdı. Bu trendin artacağını belirten Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, doğal bal, propolis, polen, arı sütü gibi gıda takviye ürünleri ile hastalıklara karşı organik önlem sunduklarını ifade ediyor. 95 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Aksu, pazar paylarını her yıl %25 arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Arzu Kurum
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Tübitak, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Ege Üniversitesi başta olmak üzere üniversiteler ve çeşitli kurumlar başarılı projelere imza attı.
​Tübitak, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Ege Üniversitesi başta olmak üzere üniversiteler ve çeşitli kurumlar başarılı projelere imza attı.

Dünya ve Türkiye’de sağlıksız beslenmeden dolayı artan hastalıklar girişimciyi organik tarıma yönlendirdi. Her geçen gün büyüyen pazar, doğal ürün yetiştiriciliğini arttırdı. Araştırmalar; 178 ülkedeki 57,8 milyon hektar alanda, 2,7 milyon üreticinin organik tarım yapıldığını gösteriyor. Türkiye’de ise 1990’lı yılların ortalarına kadar bir elin parmaklarını geçmeyen organik ürün sayısında hızlı bir artış var. Bu trendi erken keşfedenlerden biri de Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu olmuş. Ziraat Mühendisi olan Yunus Aksu, bugün yüzü aşkın kişiye istihdam sağlıyor.

DOĞAL TALEP SÜREKLİ ARTIYOR

Hızlı tüketim sektörünün büyümesi ile yaşam ve beslenme şekillerinde hızlı bir değişim yaşandığını belirten Yunus Aksu, “Şehirleşmenin artması, zamana karşı yarışmamız, daha pratik besinler tüketmeye yönelmemiz ile sağlıklı beslenmeye vermiş olduğunuz önemde gün geçtikçe azaldı. Bunun sonucunda çeşitli hastalıkların baş göstermesiyle doğal ve sağlıklı beslenmenin önemi tekrar gündeme geldi” diye konuştu. Arı ürünleri bal, propolis, polen ve arı sütü ile ilgili karışımlar ürettiklerini aktaran Aksu; “Daha sonra gıda takviyeleri, sabit ve uçucu yağlar ve doğal kozmetik ürünleri üretmeye başladık” ifadelerini kullandı.


95 ÜLKEYE İHRACAT AĞI

  • Yaptıkları bilimsel çalışmalar, yüksek teknoloji kullanım becerisi, en ileri laboratuvar donanımlarıyla doğal ve sağlıklı yaşamın ufuk açıcı markası olmayı başardıklarına işaret eden Aksu, şunları kaydetti: “Şirketimiz bugün 120 personelin çalıştığı, 95 ülkeye ihracat gerçekleştiren ve her yıl 2 TÜBİTAK ve KOSGEB projesi yapan apiterapi, fitoterapi, aromaterapi başlığı altında 5 markada ürünlerini müşterileriyle buluşturuyor. Bununla birlikte ihracat faaliyetlerimizi her geçen yıl yüzde 25 oranında arttırarak; Ortadoğu, Uzakdoğu, Afrika ve Avrupa ülkelerine uzanan ihracat ağıyla Aksuvital’i, dünya markası olma yolunda hızla ilerletmek hedeflerimiz arasında. Ar-Ge merkezimizde yılda ortalama 15-20 bin civarında analiz yapılıyor.”

Çok sayıda projeye imza attı

Tübitak, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Ege Üniversitesi başta olmak üzere üniversiteler ve çeşitli kurumlar ile başarılı projelere imza attıkları bilgisini paylaşan Yunus Aksu; “Ar-Ge’, TÜBİTAK ile Tablet Çay Projesi, Meybal Projesi, Diyabetik Pekmez Projesi, balın raf ömrünü uzatacak ultrasonik dalga işleme teknolojisi geliştirme, enzimatik soğuk sıkma yöntemi ile bitkisel yağ eldesi veriminin arttırılması vb. projelerimizden bazılarıdır” ifadelerini kullandı.

Düzce Üniversitesi ile 2017 yılında imzalamış oldukları protokolle birlikte; insan ve hayvan deneyleri, spesifik analizler yaptıklarını aktaran Aksu, “KOBİ-GEL Projesi, yurt içi ve yurtdışı fuarları, nitelikli eleman destekler ile aktif KOSGEB desteklerinden hali hazırda yararlanmaktayız” bilgisini paylaştı.

  • Hedef kısa sürede dünya markası olmak
  • Şirket olarak koruyucu hekimliği amaç edinerek, apiterapi, fitoterapi ve aromaterapi doğal ürünlerini üreterek yaşam kalitesini yükseltmek, sürekli büyüme göstererek, erdemli şirket örnekliliğiyle 10 yılda dünya markası haline gelmeyi amaçladıklarını anlatan Aksu; şunları söyledi:“Ayrıca bilime katkı sağlayarak her yıl 3 yeni Arge projesi yapmak ve 1 patent almak, her üç yılda ikiye katlanan bir büyüme ve erdemli işletme örneğiyle 10 yılda dünya markası olmak hedeflerimizin arasındadır. İhracatta her yıl %20-25 oranında büyüme hedefleyerek doğal ürünlerimizi tüm dünyadan duyurmak istemekteyiz. Bize duyduğunuz güven ve verdiğiniz güç ile yeryüzünün en değerli varlığına, insana değer katmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
#Aksuvital
#Hastalık
#Organik
#Yunus Aksu
5 yıl önce