|

Hayalini gerçekleştirenler mühendisler

Herkes küçükken büyünce yapmak istediği meslekle ilgili hayal kurar, ne olmak istediğini seçer. Bu hayaller ve gerçekleşme oranlarıyla ilgili yapılan araştırma sonuçları ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. “Küçükken ne olmak isterdiniz?” ve “Şuandaki mesleğiniz nedir?” sorusunun sorulduğu ankete 9.800 aday katıldı. Ankete katılan adayların sadece %13'ü küçükken hayalini kurduğu mesleği yapıyor…

Yeni Şafak
09:43 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 07:47 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yapılan bir ankette “Küçükken ne olmak isterdiniz?” ve “Şuandaki mesleğiniz nedir?” soruları soruldu. 1 Nisan – 19 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan anket çalışmasına 9 bin 800 aday katıldı.



Ankete katılan 9.800 adayın sadece yüzde 13'ü küçükken hayalini kurduğu mesleği yapıyor.



Çocukken en çok hayalini kurduğumuz meslekler ise şaşırtmıyor. Adayların yüzde 21'i öğretmen, yüzde 17'si Mühendis, yüzde 14'ü Doktor, yüzde 9'u Avukat olmak isterken; yüzde 5,5'i Pilot, yüzde 5'i İtfaiyeci, yüzde 4,5'i Polis, yüzde 4'ü Kuaför, yüzde 3,5'i Futbolcu ve Asker, yüzde 3'ü Sanatçı, yüzde 2'si, Astronot ve Veteriner, yüzde 1'i ise Bilim Adamı, Mimar ve Eczacı olmak istiyor.



Mühendislerin çoğu çocukluk hayallerini gerçekleştiriyor!


Çocukluk hayalini gerçekleştiren adaylar arasında ise özellikle mühendislerin hayallerine ulaşma konusunda çok başarılı:



-Çocukken mühendis olmak isteyen adayların yüzde 47'si şuanda mühendis olarak çalışıyor ya da mühendis olmak üzere eğitim görüyor.


-Çocukken öğretmen olmak isteyen adayların yüzde 12'si şuanda öğretmenlik mesleğini yapıyor.


-Ressam, sanatçı ya da oyuncu olmak isteyen adayların yüzde 8'i ise şuanda hayallerini gerçekleştirmiş durumda.


-Çocukken doktor olmak isteyen adayların yüzde 3'ü, avukat olmak isteyen adayların -yüzde 2'si, itfaiyeci olmak isteyen adayların yüzde 2'si şuandan hayal ettikleri meslekleri yapıyor.


Meslek seçiminin hayatımızdaki en önemli kararlardan biri olduğunu söyleyen bir insan kaynakları internet sitesi Genel Müdürü Okan Tütüncü; “Çocukluk çağından itibaren yeteneklerimizin ve kişilik özelliklerimizin keşfedilmesi ve bu özelliklerin aileler tarafından desteklenerek doğru yere yönlendirilmesi gelecekteki başarımızı ve mutlu olduğumuzu mesleği yapmamızı çok etkiliyor.” dedi.


#İş
#Hayaldeki iş
#İnsan kaynakları
8 yıl önce