|

Hem hızlı hem rahat

İlgiyle karşılanan Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı’nı ilk gününde test ettik. Ulaşım ücreti olarak 5,70 TL verdiğimiz 43 istasyonlu hat ile Halkalı’dan Gebze’ye bir saat 58 dakikada ulaştık. Yolculardan Yılmaz Uçar, “Her gün Güngören’den Pendik’e gidip geliyorum. Yolda 6 saatim geçiyordu. Üç araç değiştiriyordum. Şimdi eve daha rahat gideceğim” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 14/03/2019 الخميس
Güncelleme: 00:39 - 14/03/2019 الخميس
Yeni Şafak
Gebze – Halkalı tren hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya inerek, İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandırdı.
Gebze – Halkalı tren hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya inerek, İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı dün sabah saatlerinde seferlerine başladı. Biz de 43 istasyondan oluşan Marmaray hattını test ettik, Halkalı-Gebze güzergahını baştan sona gittik geldik. Hattın, seferlerin ilk günü olmasına rağmen vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandığını gördük.


BAKIRKÖY HALKALI ARASI 20 DAKİKA

Başlangıç rotası olan Halkalı’ya ulaşmak için Bakırköy istasyonunu kullandık. Turnike bir sefere mahsus tam kartımızdan 5,70 TL çekti. Duraktaki anonslarda mesafenin uzunluğuna göre çıkış turnikesinden iademizi alabileceğimiz uyarısı yapıldı. Ve kısa bir beklemenin sonunda tren geldi. Sırasıyla Ataköy, Yeşilyurt, Yeşilköy, Florya Akvaryum, Florya, Küçükçekmece ve Mustafa Kemal duraklarından geçerek Bakırköy'den Halkalı'ya 20 dakikada ulaştık. İstanbul Kart'ımızı basarak 1,95 TL’lik iademizi aldık.


ALTTAN ISITMALI KOLTUKLARDA YOLCULUK

Halkalı durağında indiğimizde tekrar turnikeden geçip trene bindik. Marmaray vagonlarının içindeki turkuaz renkli yanyana sıralı dizilmiş koltukların alttan ısıtmalı olması dışarının soğuğunu çabucak atmamıza yardımcı oldu. Durakta 10 dakikalık beklemenin ardından nihayet başlangıç noktamızdan yola çıkıp kronometremizi başlattık. Florya’dan geçip Zeytinburnu'na vardığımızda kısa süreli sinyal hatasından dolayı beş dakikalık duraksama oldu. Zeytinburnu, Kazlıçeşme’den sonra Marmaray yeraltına indi ve Yenikapı’dan geçerek Avrupa Yakası'nın son durağı Sirkeci’ye ulaştık. Marmaray güzergahıyla Anadolu yakasına ulaştık. 15 noktayı geride bıraktık. Ayrılıkçeşmesi’nden itibaren vagonlarda ilerledik, Göztepe, İdealtepe derken vatandaşların görüşlerini aldık.

YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN

  • Yılmaz Uçar, "Her gün Güngören’den Pendik’e geliyorum. Yolda 6 saatim geçiyordu. Üç araç değiştiriyordum. Yol parası 8 lira verirken şimdi daha da aza düştü. Yapanlardan Allah razı olsun" diyor. Bir diğer yolcu Nevzat Erdem ise şunları söylüyor: "Pendik’te çalışıyorum. Şehremini’de oturuyorum. Trafik yüzünden iş dışında hiçbir şeye vaktim olmazdı. Şimdi hele akşam saatlerinde çok iyi olacak. Eve rahat rahat gidebileceğim” Denemek için eşiyle yolculuğa çıktıklarını söyleyen Süleyman Sivrikaya "Bostancı’dan Halkalı’ya tek trenle gidebiliyoruz. Ayağına kadar hizmet getirmiş adamlar. Daha ne olsun" diyor. Peşi sıra gelen durakların ardından varış noktamıza ulaştık. Marmaray ile Halkalı’dan Gebze’ye yaklaşık bir saat 58 dakikada vardık.
#Gebze-Halkalı
#Banliyö
#Yılmaz Uçar
٪d سنوات قبل