|

Hollandalı turist kriz dinlemez

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik kriz gözleri tekrar turizm sektörüne çevirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:01 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Hollandalı turist kriz dinlemez
Hollandalı turist kriz dinlemez

Rezervasyonlarda hiç bir iptalin söz konusu olmadığına dikkati çeken yetkililer, Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ve Ukrayna ile vize serbestliği gelişmlerinin sektöre ivme kazandıracağı bilgisini paylaştı.



NORMALE DÖNER


Turist Rehberleri Birliği (TÜREB) Başkanı Zeki Apalı, turizm açısından Hollanda ile şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığına dikkati çekti. TÜREB Başkanı, “İki ülke arasında ciddi çalışmalar yapılmıştı. Hollanda'dan gelen turist sayısı da oldukça yüksekti. Hollanda merkezli çalışan Türk tur operatörleri, uçak firmaları var. Bu süreç tabi ki yatışacak. Normale döneceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.



AVANTAJLI KONUM


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise; “Hollanda bizim kaynak pazarlarımız arasında üçüncü sırada yer alıyor. Her yıl 1 milyon bandında ziyaretçi Türkiye'yi ziyaret eder. Geçmiş yıllardada bu rakam 1,5 milyonlara kadar da çıkmıştı. Bu pazarda İspanya ile başa baş giden bir rekabetimiz vardı. Bu açıdan bakıldığında bu pazar bizim için önemli” diye konuştu. Şu ana kadar aldıkları bilgilere göre kayda değer bir iptalin söz konusu olmadığına vurgu yapan Ayık, “Gelen turistin paralarının karşılığını en iyi şekilde aldıkları tek destinasyon Türkiye'dir. Müşteri bunun bilincindedir. Biz bu krizi bu avantajla atlatacağız” dedi.



Ayık, Türkiye için artık en önemli kaynağın iç pazar olduğunu da sözlerine ekledi.



1 milyon ziyaretçi geldi


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) hazırladığı raporda 2016 yılında Hollanda, Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen yedinci ülke konumunda. Yine Bakanlığın yayınladığı istatistiklere göre ise; bu ülkeden 2015'te 1.2 milyon Hollandalı turist ülkemize geldi.




#Türkiye
#Hollada
#Turizm
7 yıl önce