|

İş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama

31 Mart yerel seçimlere ilişkin iş dünyasından da açıklamalar gelmeye başladı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, seçim sonuçlarının ülke ve millete hayırlar getirmesini dilerken, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ise Türk halkının demokrasisine sahip çıktığı, milli iradesini güçlü bir şekilde yansıttığı bir oy oranıyla yerel seçimleri tamamladığını belirtti.

Yeni Şafak
09:17 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 09:53 - 1/04/2019 Pazartesi
IHA
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yaptığı yazılı açıklamada yerel seçim sonuçlarının ülke ve millete hayırlar getirmesini diledi.

Kazanan tüm belediye başkanlarını tebrik eden Kaan, belediye başkanlarına belediyeciliğin, halkın hizmetlere erişimi bakımından hayati öneminin idraki ile başarılı bir görev süresi temennisinde bulundu.

Kaan, demokratik iradenin yüzde 83’lere varan bir katılım oranıyla gerçekleştiği bu seçimde de halkın, demokrasiye duyduğu inancı ve sadakati büyük bir olgunlukla sergilediğini aktardı. 31 Mart Yerel Seçimleri sonunda hedeflerinin ekonomik istikrar ve kalkınmaya yönelik olması gerektiğini vurgulayan Kaan, şöyle devam etti: "4,5 yıllık seçimsiz bir yönetim sürecinde kamusal dönüşümlerin tamamlanması, 'Yeni Ekonomik Plan' sonrası ortaya konacak ekonomik reformların netleşmesi, üretim-yatırım-ihracat hattında yeniden biçimlenen ekonomik modellerin uygulamaya konması, istihdamın desteklenerek sosyal refah ortamının iyileştirilmesi ve ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması ortak gayemiz olmalıdır. Ayrıca uluslararası rekabet alanında ülkemizi güvenilir bir yatırım ortamı ve ticaret partneri haline getirecek kalıcı, uzun vadeli ve çok yönlü yapısal değişimlerin bir an evvel hayata geçirilmesi adına, iş ve sermaye dünyasının en yaygın örgütü olarak elimizden gelen her desteği sağlamaya hazır olduğumuzu belirtiriz. 'Meselemiz Türkiye Olsun' diye çıktığımız yolda 'Meselesi Türkiye' olan herkesin ortak çağrısının hevesle ve coşkuyla bu ülkeye hizmet etmek olması gerektiğinin altını bir kez daha çizeriz." Değişen uluslararası ekonomi-politik konjonktür içinde yeniden yazılan kuralların kabullenen ve uygulayan tarafı değil, oyun kuran ve kuralları bizzat belirleyen tarafı olacak Türkiye için vaktin geçmiş tecrübelerden olumlu dersler çıkarmak, bilginin ışığında ciddiyetle çalışmak ve üretmek vakti olduğunu bildiren Kaan, "Cumhur İttifakı'na güvenini esirgemeyen halkımızla birlikte MÜSİAD olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve çizdiği istikametin tam destekçisi olduğumuzu, bir kez daha beyan ederiz. Seçim sonuçları hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni dönem, Türkiye için şahlanma vakti olsun dileriz." ifadelerini kullandı.

  • Kaan, Türkiye'nin yeniden büyüme trendini yakalamasının ortak gayeleri olduğunu belirtti.

TİM BAŞKANI İSMAİL GÜLLE: İSTİHDAM VE BÜYÜMEDE REKORLARA DEVAM

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, seçim ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

1 Nisan sabahından itibaren, tüm kurumlar ile birlikte, siyasi istikrarın sağladığı güven ve destekle, 2023 ve 2030 hedeflerine ulaşmak üzere, ihracat için mücadeleyi bir saniye durmaksızın sürdürdüklerini vurgulayan Gülle,
“Türkiye’nin küresel ticaretteki saha neferleri ihracatçılar olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kazandırdığı imkan ve kabiliyetlerle, ülkemizin refahı, büyümesi ve istihdamı adına rekorlarımızı aynı azimle devam ettireceğiz” dedi.
Önümüzdeki 4.5 yılda, siyasi istikrarla birlikte, Türkiye ekonomisinde 2’nci ve 3’üncü nesil reformlara odaklanılacağını bildiren TİM Başkanı,
“Türkiye’nin küresel rekabetteki konumunu güçlendirecek adımlar adına, Cumhurbaşkanımızın liderliği ve vizyonuyla, ekonomi yönetimimizle omuz omuza çalışacağız. İhracatımızın önünü açacak devrimsel düzenleme ve dijitalleşme sürecine imza atan Ticaret Bakanlığımızla birlikte, Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak bu tarihsel dönüşüme her türlü katkıyı sağlayacağız.

Güçlü Türkiye, güçlü ihracat, güçlü ekonomi, güçlü insan kıymetleri, güçlü altyapı ve ihracat ekosistemi vizyonumuzla, Türk İhracat Ailesi’nin temsilcisi olarak, 2019-2020 döneminde ihracatımızı 200 milyar dolar ve üstüne, ihracatçı sayımızı da 100 bine taşıyacağız. Hedefimiz, dış ticaret fazlası veren Türkiye. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel vizyonuyla, Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına taşıyacak katkıyı kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye ihracatla yükselecek” ifadelerini kullandı.
#İsmail Gülle
#​Türkiye İhracatçılar Meclisi
#TİM
5 yıl önce